ALARMANT Peste jumătate dintre îmbolnăvirile cu rujeolă din România, confirmate în județele...

ALARMANT Peste jumătate dintre îmbolnăvirile cu rujeolă din România, confirmate în județele din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Situație alarmantă în România, unde numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă crește de pe o săptămână pe alta.


Doar în ultimele șapte zile, au fost confirmate peste 700 de cazuri noi, cele mai multe în vestul țării.

Potrivit datelor făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, la data de 14 aprilie, numărul total de cazuri confirmate cu pojar în țara noastră era de 4.793. Județele Caraș-Severin, Timiș și Arad continuă să ocupă primele locuri în topul național.

Astfel, în Caraș-Severin au fost înregistrate 943 de cazuri confirmate, cu 90 mai multe față de săptămâna trecută, în Timiș – 901 cazuri, cu 140 mai multe, iar în Arad – 827 cazuri, cu 110 mai multe. În total, peste 55% din numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România sunt înregistrate în județele din vestul țării.

Până ieri, la nivel național au fost înregistrate 21 de decese, dintre care cinci în Arad, cinci în Timiș, cinci în Dolj, trei în Caraș-Severin, unul în Călărași, unul în Satu Mare și unul în București. Cazuri de rujeolă sunt în 38 de județe.

“Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei a fost organizată și se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani”, comunică Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.