Conducerea Filarmonicii „Banatul”, răspuns la protestul angajaților

Conducerea Filarmonicii „Banatul”, răspuns la protestul angajaților

0
DISTRIBUIȚI

Directorul Ioan Gârboni a răspuns, printr-un comunicat, protestului angajaților filarmonicii, nemulțumiți de „atitudinea dictatorială” a șefului instituției.

„Ne simțim datori să comunicăm public faptul că toate controalele recente efectuate de Curtea de Conturi și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș (acesta fiind sesizat de colegi din instituție) au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că la Filarmonica Banatul toate activitățile se desfășoară respectând legislația în vigoare, fie că vorbim de contracte, plăți licitații etc. Menționăm și că asociația care sprijină activitățile filarmonicii, Pro Philharmonia, a fost verificată de inspectorii din cadrul ITM Timiș privint legalitatea contractelor, a plăților, a premiilor acordate și activitățile de voluntariat, fără a se descoperi nici în acest caz vreo ilegalitate. Față de cele menționate și pentru a opri escaldarea conflictului, conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara cere de urgență constituirea unei comsiii de arbitraj din partea Corpului de Control al Primăriei, în vederea elucidării cazului și pentru o corectă informare a concitadinilor noștri”, spune comunicatul semnat de directorul general al instituției, Ioan Gârboni.

Vă reamintim că, vineri, artiștii care au urcat pe scena Sălii Capitol au purtat baderole albe, în semn de protest, urmând să continue acest gest până când „directorul general își va schimba atitudinea dictatorială față de noi, angajații acestei instituții pe care cu cinste și onoare o reprezentăm.


Nu mai vrem jigniri, discriminare între angajați, abuzuri. Vrem un singur lucru, liniște pentru a face această meserie pentru care ne-am sacrificat copilăria, adolescența și multe altele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.