Bogdan Murărescu, antrenor Timba Timișoara: „Noi trăim pentru baschet, alții trăiesc din...

Bogdan Murărescu, antrenor Timba Timișoara: „Noi trăim pentru baschet, alții trăiesc din baschet”. Vezi care este strategia pentru sezoanele următoare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prin performanțe, baschetul timișorean trăiește, fiind în sezonul viitor competițional, cu excepția Bucureștiului, singurul oraș din România care va avea două echipe în Liga Națională de Baschet Masculin, odată cu promovarea Timbei Timișoara. Istoria „urșilor” se confundă cu cea a antrenorului Bogdan Murărescu, artizanul revenirii pe prima scenă baschetbalistică, pentru a doua oară, după cea din 2012, obținută tot la București, în aceeași sală.

Invitat la PRESSALERT LIVE ieri seară, Bogdan Murărescu a făcut un scurt rezumat al acestor ani din postura de antrenor al Timbei. „Am promovat în 2012, am fost trei ani în prima ligă. Trei ani buni pentru potențialul nostru de atunci. Au urmat doi ani în liga a doua valorică la baschet, în care ne-am pus pe picioare și au fost finalizați cu o nouă promovare. Sperăm să reușim în sezonul viitor să facem o față bună. Au fost trei meciuri grele la București. Am mers oarecum ca niște favoriți și automat a fost presiune mai mare pe umerii oricărei echipe. Am jucat foarte bine, al doilea meci am câștigat la o diferență confortabilă și ne-am asigurat calificarea matematică înainte de acel meci”, a povestit Bogdan Murărescu în studioul HDV.

Înainte de ultima partidă, cea cu CN Aurel Vlaicu, care a fost câștigată după o repriză suplimentară, „urșii” erau deja în Liga Națională iar adversarii aveau nevoie de victorie pentru a promova. „Am auzit tot felul de discuții după meciul de duminică, care nu au nicio legătură cu realitatea. Am o relație foarte bună cu managerii de la Iași, dar nu m-au sunat să mă întrebe dacă vor să bem un suc. Am avut un singur scop, să câștigăm turneul. Dacă pierdeam ultimul meci nu ne atingeam obiectivul, de a obține primul loc. Am tratat meciul serios și am câștigat. Vorbind despre ultimul meci, fiind promovați, nu am avut presiunea aceea ca și dacă depindea promovarea. Am avut parte și de noroc când am egalat și am intrat în prelungiri, cu două libere în ultimele secunde”, a spus Bogdan Murărescu despre victoria care a trimis echipa din Iași în Liga Națională de Baschet Masculin.

Deși s-au întors la Timișoara cu trei victorii din tot atâtea meciuri, bănățenii au întâmpinat probleme serioase, ivite cu câteva minute înainte de fluierul de start al primei partide. „Mario Lazăr a fost la turneul final dar nu a jucat din cauza unei probleme administrative. A fost o greșeală 80% a federației și 20% a noastră. Era un jucător împrumutat pe doi ani de zile.


În legitimație expirase ceva, nu știu ce anume, pentru că nu am avut timp să verific. Astfel nu a fost valid. Am aflat înainte de primul meci. Deconescu oricum ar fi jucat. A fost un șoc că nu o să ne putem baza pe Mario și am fost bulversat, am regândit toată strategia jocului, dar am gestionat bine situația și am câștigat”, a specificat antrenorul lui BC Timba Timișoara.

În ceea ce privește planul de transferuri al „urșilor”, un lucru e sigur, despărțirea de Cuic. „Nu cred că Cuic va continua. Noi ne-am dori, dar el este la Cluj, a venit să ne ajute. Nu se știu alte plecări. De abia ne-am întors acasă. În mare parte vom păstra jucătorii. Vor juca și la echipa a doua. Vom vedea care vor putea juca în prima ligă. Încă nu ne-am gândit la transferuri. Trebuie să ne focusăm pe jucătorii români, să-i urmărim, să încercăm să aducem 2-3 jucători sub 23 de ani și peste 23 de ani, pentru că suntem obligați să-i folosim pe tineri. Nu sunt foarte mulți, depinde și de nivelul salarial pe care-l poți oferi. Sper ca în câteva zile să stim ce vom ataca și cu cine vom încerca să încheiem contracte”, a menționat Bogdan Murărescu.

Cele mai mari opreliști vor fi, se pare, de ordin financiar, mai ales că, până acum, Primăria Timișoara nu a acordat banii echidistant echipelor care reprezintă orașul pe primele scene sportive din țară, după cum spune și „Muri”. „Minimum, bugetul trebuie să fie de două ori și jumătate mai mare ca în sezonul acesta. Am avut 150.000 de euro, deci, în sezonul viitor, va trebui cca. 4-500.000 de euro pentru a face performanță mai bună decât la prima participare. Noi trăim pentru baschet, alții trăiesc din baschet! Am avut tot timpul bețe în roate, nu e ceva nou și nici nu va fi. Ne vom lovi în continuare de ele. Avem drumul nostru. Sper ca lucrurile să se pună pe un făgaș normal și să avem parte de respect din partea primăriei și a tuturor. Consiliul județean ne-a sprijinit și în anii precedenți, iar acum sper să o facă și mai mult. Vrem să intrăm în play-off, dar un obiectiv corect este și rămânerea în prima ligă, ceea ce nu va fi ușor, pentru că sunt 12 echipe, nu 16. Depinde de buget. Dacă avem unul cât de cât egal cu celelalte combatante nu vom avea nicio scuză dacă nu vom face lucruri mai mari”, a spus Bogdan Murărescu la PRESSALERT LIVE.

„Chiar e de urmărit subiectul de unde vom primi bani. Trebuie tratat cu seriozitate maximă. Mă bucur, sincer spun, că avem două echipe de baschet, dar mă deranjează că nu suntem tratați cu aceeași unitate de măsură de primărie. Nu știm cum vom fi tratați acum. Rivalitatea poate naște emulații puternice în oraș, dacă ar fi păstorită cum trebuie de administrație. Ar trebui să primim și noi măcar o bucățică mică, apoi de restul ne ocupăm noi”, a conchis antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu, în legătură cu acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.