In memoriam Corneliu Coposu (P)

In memoriam Corneliu Coposu (P)

0
DISTRIBUIȚI

Corneliu Coposu (2)

Există oameni şi există OAMENI.

Spre deosebire de oameni, OAMENII sunt înzestraţi cu inteligenţă, cu libertate, au un suflet profund şi capacitatea unică de a ierta. Ei sunt eroii realităţii noastre, sunt modele, sunt maeştri, sunt lideri mesianici care dau putere şi credinţă, inspiră generaţii. Corneliu Coposu se încadrează perfect în acest portret. Seniorul, cu personalitatea sa unică debarasată de orgolii, invidie şi ură, spiritual, tolerant, principial, integru şi moral, este cel mai mare om politic român născut în Secolului XX şi cel mai cunoscut susţinător al democraţiei din România. Figură emblematică a rezistenţei anticomuniste şi reper al traseului României noi către valorile democraţiei, Corneliu Coposu a fost şi este o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi.


Prestaţia remarcabilă de care a dat dovadă în toată viaţa sa, recunoscută atât de istorici cât şi de cei mai mari adversari politici, este un exemplu. Nici lupta contra totalitarismului, nici cei 15 ani de detenţie politică în cele mai grele temniţe comuniste şi nici anii de domiciliu forţat şi de supraveghere securistă nu l-au deviat de la crezul său politic: acela că adevărata democraţie este cea promovată de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

Corneliu Coposu este un simbol ! Este simbolul nostru, al celor care vrem să facem politică promovând decenţa, bunul simţ şi morala creştină. Este simbolul nostru, al celor care iubesc adevărul şi cred că ADEVĂRUL este calea.

Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu !

Ciprian Mihok

Preşedinte PNŢCD Timişoara

 

2014 este anul în care se sărbătoreşte Centenarul „Corneliu Coposu”, ocazionat de aniversarea a 100 de ani de la naşterea marelui om politic şi de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.