Festival internațional de teatru pentru copii, la Timișoara. Vezi programul săptămânii

Festival internațional de teatru pentru copii, la Timișoara. Vezi programul săptămânii

0
DISTRIBUIȚI

Noua-poveste-a-Scufitei-Rosii-17

Teatrul Merlin va găzdui, începând de luni, cea de-a IX-a ediţie a festivalului internaţional de teatru pentru copii „Noi credem în poveşti”, care va reuni artişti din România, Serbia, Ungaria şi Bulgaria. Programul, care se va desfăşura timp de o săptămână, cuprinde spectacole de teatru, lansări de carte şi expoziţii ale invitaţilor, cât şi cele mai îndrăgite producţii ale teatrului timişorean.

Festivitatea de deschidere va avea la la ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei, cu spectacolul teatrului Merlin „Visul lui Burattino” și, după o paradă a păpuşilor spre sediul teatrului, va avea loc o reprezentaţie cu spectacolul „Aladin”.

Pentru ziua de marţi, la ora 11.00 este programat spectacolul „Micuţul om” al teatrului pentru copii din Subotica, iar la ora 18.00, teatrul de copii din Sibiu va intra în scenă cu reprezentaţia „DaYang şi prinţesa Da Yin”.

Miercuri, la matineu, va putea fi vizionat spectacolul în limba maghiară „Rév fülöp” al teatrului de păpuşi din Szeged, iar trupa de marionete din Arad va fi prezentă, la ora 17.00, cu „Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc”.

Joi dimineaţă va putea fi vizionat spectacolul „Soldăţelul de plumb”, pus în scenă de teatrul din Târnovo, iar la ora 16.00 va avea loc aniversarea a 65 de ani de existenţă a teatrului de păpuşi Merlin, care va fi urmată de o lansare de carte, „Despre arta păpuşarilor români.


Dialoguri cu maeştrii scenei”, semnată de dr. Toma Hogea şi prezentată de Mariana Mierluţ. Seara se va încheia cu spectacolul „Frumoasa şi bestia”, pus în scenă de teatrul timişorean, care va începe la ora 18.00.

Ziua de vineri va începe la ora 11.00, cu spectacolul teatrului Merlin „La, la, la, Dracula”, care a luat premiul pentru cea mai bună comedie cu păpuşi la Carnavalul mondial al păpuşilor de la Djakarta, la ora 14.00 BegArt Junior Club va prezenta „Poveste muzicală”, iar la ora 17.00 trupa Arcadia din Oradea va participa cu spectacolul „Hänsel şi Gretel”.

Şi sâmbătă sunt programate două spectacole în limba maghiară, „Frumoasa adormită” la ora 11.00, prezentat de trupa Lilliput din Oradea, şi „Vitéz László”, cu Pályi János, artist invitat din Budapesta, la ora 17.00, iar la ora 19.00, asociaţia culturală Kratima va fi prezentă cu spectacolul „Timişoara povestită copiilor”.

Ultima zi a festivalului, 1 iunie, se va desfăşura în parcul copiilor, şi va fi deschisă la ora 9.00 de „Piti-show” Radio Timişoara şi trupa „Mini Merlin”. De-a lungul întregii zile sunt programate spectacolele „Scufiţa roşie” a teatrului Merlin, „Vitéz László” cu Pályi János, „Noua poveste a Scufiţei roşii”, un atelier de creţie interactiv cu măşti organizat de teatrul timişorean şi „Visul lui Burattino”. Seara va fi încheiată tot de „Piti-show” Radio Timişoara şi trupa „Mini Merlin”, cu programul intitulat „Vă invităm la dans”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.