Consilierul local Simion Moşiu, idei pentru înfrumusţarea „orașului bălăriilor”. Cum s-ar putea...

Consilierul local Simion Moşiu, idei pentru înfrumusţarea „orașului bălăriilor”. Cum s-ar putea da ora exactă ca la Paris

0
DISTRIBUIȚI

ceasul floral (4)

Timişoara ar putea deveni în scurt timp oraşul ceasurilor… din flori. Consilierul local PNL Timiş, Simion Moşiu, a prezentat recent nu mai puţin de două idei prin care aspectul oraşului ar putea fi înfrumuseţat.

Un prim pas, crede Moşiu, ar trebui făcut prin refuncţionalizarea ceasului cu flori existent deja lângă hotelul Continental. Practic, deşi municipalitatea virează nu mai puţin de 8.000 de euro pe an în conturile Horticultura pentru respectiva construcţie, frontispiciul şi soclul au nevoie de renovare. După modelul sponsorizărilor deja brevetat de primarul Nicolae Robu, Moşiu a declarat că „renovarea ceasului ar putea fi împărțită la nivel de costuri între municipalitate și firma a cărei siglă se regăsește pe ceas.


Credem că frontispiciul și soclul ar trebui să fie renovate și cu ajutorul firmei care are reclama pusă pe ceas”. În acest sens, consilierul a menţionat că va depune în luna august un proiect în Consiliul Local Timişoara, pentru ca banii necesari repunerii în funcțiune a acestui ceas emblematic pentru oraş să fie alocaţi de la bugetul local.

A doua idee a lui Moşiu a vizat amenajarea unui ceas nou în centrul oraşului sau în unul din parcurile centrale, ceas făcut exclusiv din flori care în funcţie de momentul la care se deschid să comunice ora exactă. „La ora 5 dimineața își deschid florile dovleacul și macul. Avem la ora 6 păpădia, cicoarea și susaiu. Ora 7 poate fi marcată de podbal și luceafăr, iar ora 8 de calea calului. La 10 avem măcrișul iepurelui, între orele 11 și 12 plămănarica și laurul. La 13 avem zorelele, la ora 16 barba împăratului, la 17 – 18 primula, iar la ora 19 opaiţa și la ora 20 regina nopții, în vreme ce la ora 21 este o plantă numită silene nutans”, a explicat Moşiu.

Acesta a spus că ceasul ar costa circa 8.000 de euro şi ar putea fi amenajat cu flori din producţia Horticultura într-un timp relativ scurt. Astfel de ceasuri mai există în Paris sau Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.