Contingentul ”sarazinilor” timișoreni în primul 15 al României la Cupa Mondială se...

Contingentul ”sarazinilor” timișoreni în primul 15 al României la Cupa Mondială se mărește. Ce rugbiști de la Saracens RCM vor înfrunta Irlanda

0
DISTRIBUIȚI

FRANTA ROMANIA03_resize

”Stejarii” își continuă aventura la Rugby World Cup 2015 după eșecul suferit în meciul de debut cu Franța. Duminică, provocarea se anunță cel puțin la fel de dură în fața formației de top a Irlandei. Selecționerul Lynn Howells a decis să mizeze pe mai mulți bănățeni în acest joc. Astfel, nu mai puțin de patru titulari ai României provin de la Timișoara Saracens RCM, în timp ce alte două nume de pe Bega vor lua loc pe banca de rezerve.

23-ul care va înfruntat Irlanda a fost anunțat oficial. Spre deosebire de jocul cu Franța, între titularii cu Irlanda și-au făcut apariția mai multe nume din Ronaț, patru față de trei. Andrei Rădoi va fi în echipă după ce intrase de pe bancă în meciul cu francezii.


La fel și Vali Calafeteanu, care a evoluat mai puțin împotriva ”cocoșilor”. Popârlan și Kinikinilau (foto) și-au păstrat în schimb postura de titulari între ”Stejari”. În schimb, pentru acest meci nu se va miza pe Lemnaru, jucătorul lui RCM nu apare nici pe bancă, la fel ca și colegul său Căpățână. Burcea începe meciul din nou ca rezervă, dar de această dată i se alătură pe bancă Alex Țăruș, colegul de la Timișoara care nu a prins 23-ul de miercuri. În primul 15 vor fi prezenți și doi rugbiști trecuți recent prin curtea RCM-ului, Fercu și Carpo.

Lynn Howells a fost obligat să facă și o schimbare forțată pentru dificila încleștare cu ”verzii”. Astfel, Valentin Ursache, care trebuia să fie titular, a fost suspendat o săptămână pentru un placaj periculos și a fost înlocuit cu Viorel Lucaci.

România are 0 puncte după primul joc și e pe locul 4 în Grupa D. Irlanda a zdrobit cu 50-7 Canada, a 5-a clasată, în meciul ei de debut. ”Stejarii” înfruntă ”verzii” duminică, de la ora 18.45 (Digi), pe Stadionul ”Wembley” din Londra.

ROMÂNIA: 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Rădoi, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Ovidiu Tonita, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (cpt), 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi , 11. Ionut Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Paula Kinikinilau, 14 Adrian Apostol, 15. Catalin Fercu. Rezerve: 16. Mihaita Lazar, 17. Otar Turashvili, 18. Alexandru Țăruș, 19. Johannes Van Heerden, 20. Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ionita, 23. Florin Vlaicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.