Aleşii locali, un nou pas înainte pentru obsesia primarului Robu de a...

Aleşii locali, un nou pas înainte pentru obsesia primarului Robu de a construi linie de metrou la Timişoara. Ce s-a votat la ultimul plen

2
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 16_resize

Aleşii locali şi-au dat din nou girul pentru ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să poată face un nou pas în telenovela metroului timişorean. Vă reamintim că, deşi un kilometru de metrou costă cât bugetul Timişoarei pe un an de zile, edilul urbei de pe Bega insistă că proiectul este nu numai unul fezabil, dar că este chiar necesar pentru Timişoara.

Proiectul votat vineri se numeşte „Reconfigurarea traseului de cale ferată pe teritoriul municipiului Timişoara prin introducerea liniilor CF în subteran” şi are în vedere construirea unui tunel subteran de peste zece kilometri pentru ducerea liniilor de cale ferată în subteran. Studiul de prefezabilitate a fost întocmit de SC Longhersin SRL, firmă remunerată cu peste 32.000 de euro pentru întocmirea acestui proiect.

După ce aleşii locali au avut mai multe obiecţii vizavi de costurile proiectului, primarul Timişoarei a explicat că „acest obiectiv se va putea face doar cu aprobarea guvernului.


Din acest motiv era necesar trebuia studiul de prefezabilitate. Liniile de cale ferată sunt ale guvernului, nu sunt ale noastre, astfel că fără o aprobare din partea guvernului nici nu am putea să ne apucăm să le ducem în subteran”.

După ce afost avertizat că de către pesedistul Dan Idolu că numai un kilometru de metrou ar putea costa mai mult decât bugetul Timişoarei, edilul a explicat că „tehnologia folosită de specialişti este cea a forării verticale, ca şi la pasajul de la Michelangelo. Cu această tehnologie, costurile sunt mult mai mici. Nu se mai poate vorbi de sume de două miliarde de euro şi nici de o durată mare de execuţie. S-a colaborat cu CFR pe parcursul elaborării acestui studiu de prefezabilitate”. Merită menţionat că primarul Nicolae Robu speră la o finanţare de la Uniunea Europeană, dacă pe noul ciclu se va institui o secţiune de proiecte de mare anvergură.

Proiectul a trecut prin plen, nu înainte ca şeful consilierilor PSD, Alfred Simonis, să anunţe că nu va vota, dat fiind faptul că nu doreşte să arunce bani pe geam pe ideile primarului, idei pentru care nu există încă posibilitate de finanţare. Alături de consilierii PSD s-a abţinut şi independentul Bogdan Herzog.

2 COMENTARII

  1. Din nou, aleșii locali au testosteron și boașe la nivelul unui eunuc. Evident, pentru orice om sănătos la cap, proiectul primarului e fezabil ca un nou născut pus să opereze pe creier, dar cum poți să îi explici nebunului estompat de gel ca vorbește tâmpenii, când ai scaunul și șpaga asigurate?!

  2. inca o dovada de politichie damboviteana ,dan face galagie nu ca nu ar fi buna ideia ,mai ales ca el are mai mult de castigat ca se poate veni la Aeroport si cu Me..trenu ,doar ca nu psd a initiat acest studiu . Halal reprezentantii ai urbei timisene .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.