EXCLUSIV Administraţia Robu lucrează intens pentru a deschide drumul RATT spre privatizare....

EXCLUSIV Administraţia Robu lucrează intens pentru a deschide drumul RATT spre privatizare. Vezi ce plan este în lucru

0
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Administraţia condusă de primarul Nicolae Robu pregăteşte o mişcare surpriză pentru Regia Autonomă de Transport Timişoara – aceasta trebuie să fie transformată până la sfârşitul anului în societate pe acţiuni – au declarat pentru PRESSALERT.ro surse demne de încredere, care au dorit să-şi păstreze anonimatul. În acest moment, în regie se analizează care sunt variantele de transformare şi ce va intra în capitalul social al viitoarei societăţi pe acţiuni. Sunt discuţii legate de ce se va întâmpla, de exemplu, cu căile de rulare pentru tramvaie sau cu reţelele care asigură funcţionarea troleibuzelor.


În plus, regia de transport deţine suprafeţe de teren mari în zone extrem de atractive din punct de vedere imobiliar.

Asta pentru că una dintre variantele posibile este ca, după ce se transformă în societate pe acţiuni, din cauza situaţiei economice, aceasta să ajungă în pragul colapsului şi să fie „salvată” prin privatizare. Lucru care nu ar fi posibil în actuala formă juridică – regie autonomă.

Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „s-a discutat despre schimbarea statutului juridic al RATT încă de anul trecut, pentru eficientizarea activității, însă deocamdată funcționăm în regim de regie autonomă”. Bradu a mai explicat și că idea trecerii la firma de SA a aparținut „conducerii regiei”. Decizia finală privind transformarea regiei de transport în societate pe acţiuni o va avea Consiliul Local Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.