Locul din vestul țării în care cancerul nu înseamnă moarte, unic în...

Locul din vestul țării în care cancerul nu înseamnă moarte, unic în România, are nevoie de fonduri pentru a-și deschide porțile. Cum poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI

_Clinica NERA - proiect

În vestul țării se construiește un centru pentru bolnavii de cancer unic în România. Este vorba de Clinica Nera din localitatea Slatina Nera, județul Caraș-Severin, singura de recuperare oncologică din țară, un loc în care cancerul nu va însemna moarte. Însă, pentru a-și deschide porțile în această vară, mai este nevoie de fonduri.

Astfel, oamenii cu suflet mare sunt încurajați să dea o mână de ajutor. Mai mult, înainte de Sărbătorile Pascale va fi organizat și un spectacol caritabil intitulat „Dăruim speranță de la an la an cu cântecul și jocul nostru bănățean!”, care va avea loc în data de 19 aprilie, de la ora 19.00, la Cinematograful Dacia din Reșița.


Pe scenă vor urca îndrăgiți cântăreți de muzică populară din Banat, iar fondurile strânse vor fi donate pentru finalizarea lucrărilor la Clinica Nera, scrie Radio Reșița.

În total, clinica de recuperare oncologică va avea 42 de saloane moderne, cu grup sanitar propriu. Totodată, în jurul centrului va fi amenajată o grădină botanică, cu specii biblice. Pacienții bolnavi de cancer vor fi îngrijiți de 30 de măicuțe, absolvente de școală sanitară, dar și personal specializat. 60% din investiție a fost asigurată din fonduri europene, iar restul banilor au venit din donații.

Coordonatorul proiectului este medicul Pavel Chirilă, născut în Slatina Nera. La Clinica Nera se pot interna, pentru cel puțin 30 de zile, bolnavii aflați în recuperare după tratamente împotriva cancerului. „Cancerul se poate trata. La o clinică de recuperare oncologică. Ajută-ne s-o construim!”, transmit inițiatorii proiectului pe site-ul clinicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.