Consilierii locali din Timişoara au votat scăderea preţulului la gigacalorie, în acord...

Consilierii locali din Timişoara au votat scăderea preţulului la gigacalorie, în acord cu schimbarea TVA. De ce s-a aplicat tardiv măsura

0
DISTRIBUIȚI

calorifer

Consilierii locali din Timişoara au aprobat un nou preţ pentru gigacalorie, în acord cu modificarea TVA. Deşi măsura adoptată de guvernul României a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2016, modificarea tarifului practicat de Colterm a fost votată abia astăzi.

Aleşii locali au votat în unanimitate proiectul, fără comentarii. Ulterior, consilierul PSD Timiş, Alfred Simonis, care conducea şedinţa de plen a CLT, l-a atenţionat pe primarul Nicolae Robu că „ar trebui să lăudaţi iniţiativa guvernului României şi a Parlamentului, care a votat-o. Totuşi nu înţeleg de ce am votat acest proiect acum, la patru luni distanţă de data la care s-a votat acea hotărâre de guvern. Şi mă interesează dacă nu ar trebui să votăm aceeaşi procedură şi pentru tarifele practicate de celelalte companii din subordinea CLT, precum RATT sau Retim”.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „evident aşa cum rezultă din toate materialele, acest proiect este consecinţa scăderii TVA.


Sigur că noi ne-am fi dorit să scadă la 19%, dar e bine că a scăzut şi la 20% şi se plăteşte mai puţin de către cetăţeni. Ar fi fost bine dacă proiectul ar fi venit mai devreme, dar pe de altă parte, este bine că a venit şi acum”.

Petru Olaru, şeful Federaţiei Asociaţiei de Locatari din Timişoara a atenţionat că preţul votat în CLT a fost adoptat cu tot cu TVA, care la acea dată era 24% şi că doar Aquatim putea factura cu noul TVA fără un HCL, pentru că tarifele Aquatim au fost adoptate la o sumă la care se adăuga TVA, urmând ca suma să varieze în funcţie de schimbarea TVA, fără să fie nevoie de un HCL la schimbarea tarifului. Astfel, şi dacă Colterm ar fi emis facturi cu noul tarif de la 1 ianuarie, preţul trebuia reglementat prin CLT. Schimbarea tarifelor practciate de celelate companii a rămas fără răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.