ASU Politehnica IROSEȘTE șansa desprinderii în lupta pentru promovare. Deva, prima echipă...

ASU Politehnica IROSEȘTE șansa desprinderii în lupta pentru promovare. Deva, prima echipă care câștigă pe terenul alb-violeților în Liga a III-a. Reacția lui Sorin Brîndescu GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-421605751">
ASU Poli Deva (41)
Bădăuță (ASU Politehnica), două goluri azi, dar și un penalty ratat

Duș rece pentru formația susținută de suporterii alb-violeți. ASU Politehnica a cedat în premieră pe teren propriu în acest sezon! După ce a condus-o pe Cetate Deva cu 2-0 liderul C4 a cedat însă cu 3-2 în fața vizitatorilor mai proaspeți și neînvinși în retur. Formația de pe ”Știința” nu a profitat totodată de o șansă uriașă de a se distanța, probabil decisiv, de urmăritoarele din Alba, care s-au duelat între ele astăzi.

ASU Poli a dat acasă ce a agonisit la Ineu. ASU Poli a început în forță duelul cu Deva. Și, după două șanse bune de gol, golgheterul Alex Bădăuță avea să deschidă scorul în minutul 8 cu un șut superb la vinclu de la circa 18 metri și din lateral. Peste alte zece minute același Bădăuță face 2-0 la o fază la care Sulea a dat dovadă de altruism. Timișorenii păreau pe cai mari și de neoprit, dar peste patru minute devenii revin în meci. Făgărășanu reușind să devieze cu capul în plasa de la colțul lung. Deva domină apoi ostilitățile și Fișteag i se opune lui Lintaru (min. 27).

Bădăuță, înger și demon pentru ASU Poli

În minutul 45 putea să fie însă 3-1 la pauză. Șaucă comite henț în careu, dar penalty-ul executat de Bădăuță e respins de Raț, ieșit cu vreo trei metri din poartă în momentul execuției. După realizările frumoase Bădăuță mai irosește o șansă în minutul 47. Cetate Deva a fost mai periculoasă în partea secundă. Dar, după ocazia lui Vajda (60), Giuricici (71) putea închide și el jocul. În minutul 75 o minge pierdută de golgheterul timișorenilor ajunge la Șaucă iar acesta îl găsește liber în centrul careului pe Lintaru: 2-2. Peste doar un minut ultimul marcator simulează în marginea careului și vede al doilea galben. Finalul i-a găsit pe alb-violeți atacând însă haotic. ASU Poli nu a profitat de omul în plus căci nu s-a mai jucat aproape nimic. Echipa din Deva a început să tragă de timp cu orice ocazie, dar tot ea a reușit să puncteze după o fază cu repetiție și ușor norocoasă. Același Șaucă a fost servant în minutul 90, dar pentru Făgărășanu de această dată.

S-a încheiat 3-2, dar pentru oaspeți, și ASU Poli ratează oportunitatea de a avea un meci cu promovarea pe masă în runda următoare, la Ișalnița cu CSU Craiova II. În duelul ”albanez” Performanța Ighiu s-a impus cu 2-1 chiar la Cugir acasă. Astfel Ighiul e la un punct de ASU Poli dar cu un meci în plus, în timp ce Cugirul a rămas la patru puncte distanță când mai sunt doar trei runde de jucat.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Stefanovici, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – Bilia (84 Stancu) – Sulea (61 Birău), M. Marin, Țugui (65 Giuricici), Ghinescu (72 Vucea) – Bădăuță. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Cetate Deva: Raț – Kelemen, Doda, Dosan, Doboș – Șaucă, Vajda (cpt.), Făgărășanu (90+2 Chelaru), Buzducea (86 Grunță) – Pribac (90 Suciu), Lintaru. Antrenor: Marius Sîrbu.

Sorin Brîndescu: ”Dacă trecem de acest hop vom fi tot noi favoriți”

Antrenorul lui ASU Politehnica și-a păstrat cumpătul și după acest eșec, primul pe ”Știința” în Liga a III-a. Sorin Brîndescu consideră că elevii săi nu s-au recuperat suficient din punct de vedere fizic după partida de la Ineu. ”Din păcate a venit și prima înfrângere acasă, așa e în sport. Puteam să închidem azi campionatul. Sperăm să reușim să strângem rândurile, să ne batem la promovare. Cred că fizic s-a făcut diferența, oricât am încercat nu am reușit să ne recuperăm. Am avut meci pe un teren greu la Ineu. Poate am dat și prea repede cele două goluri și am scăzut apoi ritmul, probabil și pe un fond de automulțumire, pentru că am avut 2-0. A cântărit mult și penalty-ul ratat. Deva a dominat apoi, dar nu a avut faze de poartă. Am fost surprinși la două neglijențe, pentru că pe noi ne-a luat valul și am ieșit la atac. Vor fi trei etape foarte dure, probabil au intrat și cei de la Ighiu în luptă. Contează cum vor gestiona cele trei echipe finalul de campionat. Dacă trecem de acest hop vom fi tot favoriți. Nu avem de ales, trebuie să ridicăm capul din pământ”, a declarat Sorin Brîndescu.

De partea cealaltă antrenorul Devei și-a lăudat echipa și a avut cuvinte frumoase la adresa publicului timișorean, asta deși în timpul jocului oaspeții și-au atras antipatia prin gesturile făcute. ”Vreau să felicit și echipa gazdă și această frumoasă galerie și public. Felicitări și pentru organizare. E cel mai frumos public pe care l-am văzut… De doi ani jumate am muncit și ziua și noaptea… am avut o posesie crede 70%. În repriza a doua cred că am dominat total. Am pregătit dinaintea să jucăm cu pressing și posesie la risc, am avut încredere. Și-n zece oameni am avut mingea. Îi cunoșteam foarte bine, diferența cred că a făcut-o încrederea noastră, jocul nostru ofensiv și defensiv calitativ. Nu e ușor să revii de la 0-2. Avem și un plus de experiență. A fost un meci foarte important pentru noi… Eu zic că am avut atitudine și în zece. Băieții au găsit soluțiile pentru a câștiga”, a spus Marius Sîrbu.

1 COMENTARIU

  1. Domn profesor faza cu oboseala,cu recuperarea este o scuza penibila.Noi dupa doua saptamani de pauza ne-am dus la Ineu si am fost obositi rau de tot,un joc penibil(pe aia ia batut azi echipa de pe ultimul loc)am avut un sut pe poarta in min 92 si am castigat nemeritat.Deva vine azi dupa 10 zile de pauza si ne da o lectie de tactica,de posesie,de presing cum ar trebui de fapt sa joace echipa de pe locul intai.

    Fundasi laterali Stefanovici slab rau,Taub la fel tot meciul a stat la 15m de omul lui,l-a depasit tot timpul,doua goluri de acolo au pornit.
    Juniorii :Tugui,Marin,Giuricici ceva balet pe la mijlocul terenului.
    Fundasul lor stanga era un copilas,Ghinescu nu a putut sa treaca o data de el.
    Sulea in continuare o dezamagire mare,nu merita nicidecum locul de titular.
    Si etc,etc.
    Problema este ca vedem ca din min 20 incepem sa fim dominati(noi nu am dominat in felul acesta nicio echipa acasa)si nici de pe banca si nici din teren nu se gasesc solutii tactice sa oprim aceasta dominatie.
    Fotbalul e simplu faci presing,pasezi,ataci ,ai ocazii dai goluri si castigi.Stai cu fundul in aparare la 30m de poarta ta pierzi.(desigur mai sunt si exceptii,vezi Ineu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.