Seară de evergreen-uri şi hituri semnate Magda Puskas

Seară de evergreen-uri şi hituri semnate Magda Puskas

0
DISTRIBUIȚI

magdapuskas3

Evergreen-uri din repertoriul unor artiste ca Edith Piaf sau Maria Tănase şi piese binecunoscute din bogata carieră a solistei Magda Puskas, acestea sunt ingredientele cu care melomanii sunt aşteptaţi vineri, 5 aprilie, de la ora 21.00, la Porto Arte, pentru un recital extraordinar, alături de fosta componentă a trupelor Ecoul sau Partaj.

Magda Puskas s-a născut la Reghin, la data de 14 ianuarie 1961, şi şi-a început activitatea în lumea muzicii încă din anii de liceu, făcând parte din grupul Arthemis, cu care a luat Premiul Naţional la Cântarea României.


Odată cu terminarea liceului, trupa s-a destrămat, dar din ea s-a născut, în 1981, un nou grup – Ecoul, format din Magda Puskas şi fosta sa colegă, Sorina Feier-Bloj. În luna noiembrie a anului 1981, grupul a participat la festivalul „Baladele Dunării”, unde trupa a cucerit premiul cel mare. Şi pentru că în juriu s-a aflat Adrian Păunescu, artistele au fost invitate să devină membre active ale Cenaclului Flacăra.

După încheierea colaborării cu Sorina Bloj, Magda Puskas şi-a adus aportul muzical în Cenaclul Flacăra alături de Tatiana Stepa, sub numele de Partaj, cântând împreună ”Desculţ prin zăpadă”, ”Creion”, ”Partaj”, precum şi vechile hituri ale Ecoului. După 1989, Magda Puskas şi-a continuat activitatea în Cenaclul Totuşi iubirea. Artista se numără printre cei care au contribuit la resuscitarea folk-ului românesc de după anul 2000.

În 2011, Magda Puskas aniversează 30 de ani de la debutul în Cenaclul Flacăra, moment celebrat prin aducerea unui suflu nou pieselor sale, printr-o colaborare de succes cu muzicieni de excepţie precum Florin Ștefan, Aladár Pusztai, Cătălin Pop și Oana Pop. Turneul naţional care a marcat cei 30 de ani de folk ai Magdei bifează un număr impresionant de oraşe şi spectatori pe măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.