Prognoza până în luna iulie: cum va fi vremea în această vară

Prognoza până în luna iulie: cum va fi vremea în această vară

0
DISTRIBUIȚI

CANICULA

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada mai – iulie.


Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit Mediafax.

MAI. Temperaturile medii ale aerului vor avea, în general, valori sub normele climatologice ale perioadei, exceptând regiunile centrale ale ţării, unde se vor apropia de aceste norme. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în Muntenia şi Dobrogea şi vor avea o tendinţă spre excedent în restul teritoriului.

IUNIE. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii în toate regiunile ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.

IULIE. Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.