Asociatul “regelui asfaltului”, condamnat pentru corupție la doi ani de închisoare cu...

Asociatul “regelui asfaltului”, condamnat pentru corupție la doi ani de închisoare cu executare. Ce pedepse au primit ceilalți inculpați din lotul Electrica 2

3
DISTRIBUIȚI

catuse

Magistrații Curții Supreme au decis astăzi condamnarea definitivă a foștilor membri din conducerea Electrica Banat, în dosarul Electrica 2, informează Mediafax. Aceștia au primit, pentru fapte de corupție, pedepse cu închisoarea între unu și patru ani, cu executare sau suspendare. Alături de Livius Ioan Milea, fost director al Electrica Banat, un alt nume sonor în acest caz este al lui Lucian Caraiman, asociatul lui Georgică Cornu în grupul Izometal – Confort. Caraiman a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis astfel recursurile declarate de DNA Timișoara și de Livius Ioan Milea, Sorin Boc, Iulia Anca Crudu și Lucian-Nicu Caraiman împotriva deciziei din 5 iunie 2012 a Curții de Apel Timișoara și a respins ca nefondate contestațiile lui Gheorghe Erimescu și Ion Salvari, precum și ale părților vătămate SC Confort SA Timisoara și SC Izometal – Magellan SRL Timișoara.

Livius Ioan Milea, fost director general al FDFEE Electrica Banat (fosta filială teritorială de stat, în prezent privatizată, a societății Electrica SA), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.


Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara dispuseseră condamnarea lui Milea la cinci ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Erimescu, fost director comercial la SISEE Electrica Banat (sucursala de întreținere și servicii din cadrul Electrica SA), a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Sorin Boc, fost director economic la SISEE Electrica Banat, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare. Asociatul lui Georgică Cornu la grupul de firme Izometal Confort, Lucian Caraiman, care la data faptelor de care este acuzat era director de marketing la SC Confort SA și agent comercial la SC Izometal SA, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu executare. Caraiman fusese condamnat de Tribunalul Timiș la cinci ani de închisoare cu executare, pedeapsa redusă la Curtea de Apel Timișoara la patru ani de închisoare cu executare. Iulia Anca Crudu, fost șef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, a fost condamnată la un an de închisoare, iar Ion Salvari, fost funcționar în cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului la FDFEE Electrica Banat, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

3 COMENTARII

  1. Foarte tare tara asta! Becali pt prejudiciu de 1 milion euro ia 3 ani cu executare, iar Caraiman pt 10.000 euro mita pa vorbe, de la niste fosti angajati frustrati, hoti, retardati someri, ia 2 ani cu executare. Foarte bine documentat articolul! Bravo domnule Svek cu armata la F.F.! Aveti grija sa nu muriti de la plantoane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.