Fiul președintelui Surinamului, inculpat pentru sprijin acordat Hezbollahului

Fiul președintelui Surinamului, inculpat pentru sprijin acordat Hezbollahului

1
DISTRIBUIȚI

Mideast Lebanon Ashoura Day

Fiul președintelui Surinamului, extrădat în Statele Unite din Panama în august, a fost inculpat ieri pentru a fi încercat să sprijine mișcarea șiită libaneză Hezbollah, clasificată organizație teroristă de Washington, au anunțat autoritățile, informează AFP, citată de Agerpres. Această nouă inculpare a lui Dino Bouterse se adaugă celor pentru trafic de arme și trafic de droguri, a precizat procurorul federal din Manhattan într-un comunicat.


În august, el a fost arestat în Panama și extrădat în Statele Unite, unde riscă pedeapsa de închisoare pe viață.

Dino Bouterse este acuzat că a propus, contra milioane de dolari, ajutorul său unor presupuși membri ai Hezbollah, în realitate agenți americani sub acoperire, și că le-ar fi oferit posibilitatea de a face din Surinam una din bazele lor. Fiul președintelui Surinamului a fost deja condamnat în 2005 la opt ani de închisoare de un tribunal din țara sa și declarat vinovat pentru a fi condus o bandă de traficanți de cocaină și arme, dar a fost eliberat trei ani mai târziu pentru „bună purtare”.

După eliberare, tatăl său l-a numit director al Unității antiteroriste din Surinam. Ales în 2010, președintele Desi Bouterse, care a condus două lovituri de stat și regimul militar din 1980 în 1987 și apoi din 1990 în 1991, beneficiază de o lege de amnistie ad-hoc ce-i permite să își îndeplinească mandatul în timp ce a fost condamnat în 2009 la 11 ani de închisoare în Olanda pentru trafic de droguri și este acuzat de uciderea a 15 opozanți în 1982.

Surinam, o țară mică de o jumătate de milion de locuitori vecină cu departamentul francez Guyana, a obținut independența de la Olanda în 1975 și se confruntă cu probleme persistente de trafic de droguri, spălare de bani și exploatare ilegală a minelor de aur.

Foto: www.independent.com.mt

1 COMENTARIU

  1. pe cand ….si publicarea unor date privind ficele lui basescu…sunt date cu mult mai importante pentru noi romanii…si cate alte date si informatii stau ascunse…..cu grija ,mai ales ca ele tin de ..”politicieni si neaparat revolutionari”……de cei din servicii -din asa zisele servicii care functioneaza dupa decembrie 89 practic,IMPOTRIVA romanilor si a Romaniei….-sa speram ca vom mai reusi sa-i …”prindem” in exercitiul functiunii si mai ale in viata dar si in Romania…vorba aceia ,nu aduce anul ce aduce ..ceasul….!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.