Statele Unite și Israelul pierd dreptul de vot la UNESCO

Statele Unite și Israelul pierd dreptul de vot la UNESCO

2
DISTRIBUIȚI

Security Council meets on Chad Situation

Statele Unite și Israelul au pierdut automat ieri dreptul lor de a vota la UNESCO, la doi ani după ce și-au oprit contribuția financiară ca răspuns la admiterea Palestinei în organizație, a declarat o sursă a acestei agenții ONU pentru AFP, citată de Agerpres. „Lista țărilor care nu vor mai avea dreptul de vot va fi probabil anunțată mâine (astăzi – n.e.) în cadrul sesiunii plenare”, a precizat sub acoperirea anonimatului aceeași sursă a UNESCO, care are sediul la Paris. „Pe lista țărilor care vor pierde dreptul de vot vor fi Statele Unite și Israelul. Niciuna nu a prezentat documentația necesară în această dimineață pentru a evita pierderea dreptului de vot”, a adăugat ea, referindu-se la lipsa angajamentului Statelor Unite și Israelului de a relua contribuțiile lor financiare.

Aceste două țări au încetat să plătească după admiterea Palestinei la 31 octombrie 2011 ca al 195-lea membru al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Statele Unite au declarat vineri că „regretă” pierderea dreptului de vot la UNESCO, reafirmând dorința lor de a rămâne „implicate în UNESCO”, într-un comunicat al Departamentului de Stat.


„Administrația (SUA – n.r.) continuă eforturile pentru a restabili contribuția sa la UNESCO”, a declarat în fața Conferinței Generale la Paris ambasadorul american la agenția ONU David Killion. Washingtonul „va continua să apere idealurile fondatoare ale acestei organizații, care implică rezistența la atacurile unilaterale împotriva Israelului”, a adăugat el. La rândul său, Israelul a relativizat pierderea dreptului de vot. „Nu este o surpriză: aceasta este o procedură automată, nu o pedeapsă”, a declarat un responsabil israelian, sub acoperirea anonimatului. Retragerea Statelor Unite a provocat o mare criză financiară în cadrul organizației, al cărei buget a fost amputat cu 22%, trecând de la 653 la 507 milioane de dolari.

Foto: www.itu.int

2 COMENTARII

  1. Ar fi de dorit ca aceste state sa …PIARDA ORICE POSIBILITATE DE A MAI VOTA ORI DE A-SI MAI DA CU…PAREREA,DE A FI EXCLUSE DIN TOATE ORGANIZATIILE SI ORGANISMELE INTERNATIONALE….AR FI IDEAL DACA ACESTE TARI ABUZIVE AR FI DESFIINTATE SI TRECUTE SUB PROTECTORAT O.N.U!In felul acesta ar creste simtitor sansele umanitatii de a-si prelungi drumul in viitor…s-ar da cel mai important exemplu pentru orice alte tari care ar mai aplica politicile din cele promovate de aceste imperii ale raului!Mai mult toti cei care le sustin punctele de vedere sa FIE CONDAMNATI PENTRU GENOCID ,RELE TRATAMENTE SI MAI ALES ACTE DE NATURA INFRACTIONALA IMPOTRIVA CULTURII UMANITATII!Ar fi cea mai mare dovada de intelepciune daca organismele internationale ar intelee ca aceste tari si inca alte 4-5(Germania,Rusia,,Marea Britanie,Ungaria etc.) ,TREBUIE SA-SI MODIFICE RADICAL POLITICILE SI OPTIUNILE IN MATERIE DE STRATEGII RELATIONALE SI POLITICILE DE DICTAT…desig astfel de atitutdini si masuri ,DEOCAMDATA SUNT PURE UTOPII….va veni insa vremea in care umanitatea va lua in calcul astfel de masuri si atitudini directe…personal sunt optimist cu privire la aplicarea unor astfel de masuri …doar asa omenirea va depasi multe ,enorm de multe obstacole……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.