Peste 900 milioane de euro, miza schimbării directorului Aeroportului Internaţional Timişoara

Peste 900 milioane de euro, miza schimbării directorului Aeroportului Internaţional Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

În buimăceala provocată de rezultatele prezidenţialelor, pedeliştii au făcut o mişcare extrem de bruscă şi neaşteptată – directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, Dan Idolu, a fost demis, în locul său fiind numit Alexandru Chirilă, până acum consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc.

alexandru chirila cu umbrela

 Graba cu care s-a făcut această manevră încearcă să mascheze interesele enorme legate de acest obiectiv. Tentativa eşuată a finuluii lui Traian Băsescu şi a celorlalţi pedelişti arădeni de a uni cele două aeroporturi din vestul ţării nu a urmărit neapărat mutarea sediului în oraşul de pe Mureş, ci preluarea controlului asupra Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara. AIT are un plan dezvoltare aprobat pentru perioada 2009-2015 extrem de tentant – investiţii publice şi private de peste 900 de milioane de euro.


În jurul aeroportului vor fi construite pe câteva zeci de hectare, printre altele, un centru de business, un centru cargo, un terminal intermodal. În condiţiile în care fostul director Dan Idolu a preferat să-şi menţină bunele relaţii şi cu PSD, democrat-liberalii au preferat să găsească o soluţie de încredere.  Chiar dacă nu a avut nici o legătură până acum cu managementul unui aeroport, Alexandru Chirilă, fost ofiţer de informaţii la „doi ş-un sfert” şi subprefect de Timiş, are marele atu de a ştii cum să gestioneze informaţiile. Inclusiv protecţia acestora. Şi pentru că în raza de acoperire a proiectului de dezvoltare a aeroportului sunt şi mai multe terenuri, aflate în proprietatea unor grupuri de afaceri extrem de apropiate PD-L.

3 COMENTARII

  1. Pai este foarte bine, tata. Au pus un om „apropiat de aeroport”. Pai, dl. Sandu Chirila sta la doi pasi de aeroport, unde are o frumoasa proprietate intinsa pe 17.000 de metri patrati. Daca vine vreo vizita importanta pe linie de serviciu nu trebuie sa-i duca departe. Are suficient loc acasa, poate sa-si si relaxeze oaspetii la o partida de pescuit, doar are si balta pe proprietate. Dar ce nu are pe frumoasa proprietate: terenuri de tenis dotate cu nocturna, pauni, pui de caprioara, cabanuta de lemn (cu doua camere, terasa si bucatarie – suprafata aprox 90 de mp), o microferma cu caluti si ponei, etc.
    Gospodar om. Pai dl. Sandu Chirila a avut numai muncii de raspundere:
    – director administrativ la Universitatea Politehnica, unde pastorea doua treimi din complexul studentesc, basca imobilele politehnicii, cluburile 2 MV (actualul Park Place);
    – secretar general si dupa aceea subprefect la Prefectura;
    – consilier al dlui. Costi ostaficiuc; si alte functii mai mici sau mai mari, functie de cum au cerut serviciile.

  2. Sandu Chirila multumea plin de efuziune d-lui minstru Cozmanca, cel care i-a semnat numirea de subprefect PSD, iar pe biroul din prefectura statea cu portretul lui Nastase. Acum se pupa cu Ostaficiuc, alt hot de drumul (drumuri) mare (in curs de asfaltare). Cu astfel de „oameni” s-a construit Romania de azi. De ce mama drq l-am mai impuscat pe Ceausescu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.