Cum a făcut gruparea Mann peste zece milioane de lei dintr-o învârteală...

Cum a făcut gruparea Mann peste zece milioane de lei dintr-o învârteală cu halele Aton

5
DISTRIBUIȚI

Gruparea Mann a pus la punct un plan extrem de bine elaborat al cărui scop final a fost transferarea investiţiilor nemţilor de la Aton asigurare casa 1Transilvania către firmele controlate de controversatul om de afaceri Nicolae Mann. Până la declanşarea operaţiunea cu biletele la ordin în valoarea de 75 milioane de euro, investigată acum de DIICOT,  Aton Transilvania a fost „căpuşată”. Printr-o serie de afaceri bulgăreşti s-a urmărit  „sifonarea” de bani dinspre Aton spre firmele controlate de Mann,  una dintre aceste afaceri fiind cea a halelor industriale. În parcul industrial de la Sânandrei, Aton a construit în 2008 trei hale – Esso1, Esso 2 şi Telco.  În octombrie 2008, Mihaela Cipleu care atunci era administrator al Aton Transilvania vinde cele trei hale către Terminal West, unde principal acţionar era Mann Nicolae, iar administrator tot Cipleu.


Preţul tranzacţiei a fost de peste 5,3 milioane de lei. Una dintre cele trei hale ar fi trebuit să ajungă în proprietatea lui Dan Tripa, patronul firmei Telco. Acesta a refuzat însă să încheie afacerea cu Terminal West pentru că hala nu respecta înălţimea pe care acesta a solicitat-o. În aprilie 2009, Tripa a fost găsit ucis în vila sa, medicii legişti stabilind că atacatorii l-au înjunghiat de nu mai puţin de 43 de ori. Până acum, criminalii nu au fost prinşi, poliţiştii bănuind că omul de afaceri a fost asasinat pentru a fi jefuit. 

În 31 mai 2009, Terminal West revinde cele trei hale către Aton Transilvania, care acum îl avea ca administrator pe Daniel Ţunea pentru nu mai puţin de 17, 4 milioane lei. Preţul aproape triplu plătit de Aton pentru aceleaşi active pe care le-a vândut cu jumătate de an înainte a fost justificat prin „evoluţia stadiului tehnic” la cele trei hale. În realitate, verificările ulterioare au stabilit că nici pe departe lucrările nu au fost finalizate, preţul fiind „umflat” cu peste 11 milioane lei. Atât împotriva Mihaelei Cipleu, cât şi a lui Daniel Ţunea a fost deja începută umărirea penală în dosarul DIICOT, fiind acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals şi spălare de bani.

5 COMENTARII

  1. Bai jurnalistule care esti tu jurnalist! Ce urmaresti tu cu dezvaluirile astea, sa-i bagi la apa sau sa-i faci VIP-uri?! Iti spun eu ca Cipleu Mihaela si cu Morariu Otelia sunt deja invitate la „Rai, da’ buni” de catre Mihai Morar, si le veti vedea saptamana viitoare pe micul ecran, iar la intoarcere Casa de productie cinematografica „Alic Entertainement” le va angaja, impreuna cu Aradi Mona, pentru a turna episodul pilot din noua productie „Ingerii lui Nicky”, dupa ce casa de discuri „Emmy Insolventa Music” a luat deja crema de pe tort cu hit-ul „Sanandrei, where the street has no name”, single in care solist este cine credeati…, Red (Mircea) hot chilli papers…
    De precizat ca creatura (nu-i cacofonie, Mois!!!) care semna in locul meu drept „curiosul” are acronimul „Preacuvioasa SS”…, de la cadre, pour les conaisseurs!!!

  2. Stimata clona ( de mai sus ). te inseli amarnic in presupunerile tale ca eu as fi x sau y. Esti atat de departe de adevar incat nici cu luneta nu l-ai putea zari.
    Numele pe care le vanturi pe aici , sunt absolut necunoscute pentru mine.
    Ma distreaza in schimb cat sunteti de incisivi si cum infierati cu manie proletara fundurile pe care pana mai ieri le pupati cu sarg…
    Si nu uita…nimeni nu este anonim pe net decat in masura in care nu se vrea sa fie aflat.
    Poate ca , candva , undeva , persoanele pe care le numesti voios din spatele unui nick-name si a unui monitor or sa isi aduca aminte de ,,prietenii ,, care i-au lovit cand au fost jos , si atunci sa te tii …
    Nu uita ca si marii campioni au ajuns la podea cel putin o data in cariera lor de boxeri , dar si-au revenit si au aplicat spusele unui personaj celebru ,, daca ma voi scula , pre multi am sa popesc eu..,,
    Ai grija sa nu te numeri printre aia multi…

  3. Institutiile statului, sunt devina pentru multe nereguli. Dupa cum stim, NEPOTISM = Abuz de putere comis de cineva prin acordarea de favoruri rudelor sau prietenilor sai. La Sanandrei nu se tine cont de asta. Un prim exemplu în acest sens este ing. dipl. Reka Katalin DEMEA, sef serviciu, Serviciul Achizitii Publice, nevasta actualului primar Ioan Dorel DEMEA. Domana mai sus mentionata este “Persoana responsabila de procedura” cand se cheltuie bani publici, iar aprobarile le face sotul acesteia, Primar Ioan Dorel Demea.

  4. Dacă eşti prost, mai bine taci, dacă eşti slugă, şi publici la comandă ceea ce îţi este dat de alţii, nu mai scrie că faci “investigaţii”, că tot de prost cazi.

    Dacă aveai bunul simţ să verifici acţionariatul firmei SC Terminal West SRL înainte să publici tâmpenia asta, poate începeai să te întrebi dacă ceea ce publici este chiar adevărat.

    Conform celor publicate în Monitorul Oficial, Partea a IV-a, Nr.3842/18.12.2007, rezultă că, de la data publicării 18.12.2007 şi până în prezent, acţionarii SC TERMINAL WEST SRL sunt:

    1. SC ATON TRANSILVANIA SRL – cu 33,55% din capital şi

    2. Mann Nicolae cu 66,45% din capital

    Aşa că DA, ai dreptate că “săraca, căpuşata şi fraudata” SC Aton Transilvania a vândut firmei SC Terminal West SRL, cele trei hale, şi că “infractoarea” Mihaela Cipleu era administrator al Aton Transilvania.

    DAR, nu ţi se pare că această vânzare şi răscumpărare este doar o “sifonare” de bani DINSPRE ATON, SPRE ATON, în fapt, Aton vânzându-şi halele cu “peste 5,3 milioane de lei” DAR, răscumpărându-le cu “nu mai puţin de 17, 4 milioane lei” !?

    Oare de ce a făcut ATON aceste tranzacţii ?! Că asta ar trebui să fie întrebarea pe care să şi-o pună un adevărat jurnalist “de investigaţie”.

    Nu cumva pentru ca ATON să-şi mărească artificial cheltuielile şi astfel să-şi scadă profitul pentru nu a plăti un impozit prea mare statului ?!

    Deşteptul pământului, mai bine TACI, dacă nu ştii cu ce se mănâncă evaziunea fiscală, şi ia-te de cei care o fac în stil mare (ATON).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.