SCANDALOS Sârboaica arestată pentru contrabandă nu apare ca intrată oficial în România...

SCANDALOS Sârboaica arestată pentru contrabandă nu apare ca intrată oficial în România UPDATE 1 Kusic Slobodanca, rămâne în arest

0
DISTRIBUIȚI

Kusic Slobodanca, prima persoană arestată pentru contrabandă după modificarea legislaţiei, nu a intrat, oficial, în România, kusic slobodanca 1 pconform evidenţelor Poliţiei de Frontieră.  Sârboaica a fost prinsă, duminică dimineaţa, în Jimbolia având în maşină peste 50 de baxuri de ţigări. A fost arestată de Judecătoria Timişoara, iar, astăzi, Tribunalul Timiş a judecat recursul împotriva acestei măsuri. Conform documentelor de la dosar, Poliţia de Frontieră Sârbă a cofirmat că Slobodanca Kusic a părăsit ţara duminică, puţin după ora zero. Surpriza mare este că sârboaica nu apare ca intrată pe teritoriul ţării noastre, neapărând  în evidenţele Poliţiei de Frontieră din România. Asta deşi, conform reglementărilor în vigoare, cetăţenii care sunt din state non UE trebuie înregistraţi într-o bază de date specială. Avocatul femeii a susţinut în faţa celor trei judecători ” cartuşele de ţigări erau până la plafonul maşinii. Era imposibil ca vameşii să nu le observe.


Nu putem prezuma că au intrat în ţară şi vameşii s-au făcut că nu el văd Clienta mea, după ce a intrat în ţară, s-a oprit pe marginea drumui pentru necesităţi fiziologice şi a observat cele 10.548 de pachete de ţigări. Le-a încărcat în maşină şi se îndrepta spre Poliţie pentru a le preda”. Explicaţia a făcut audienţa să izbucnească în râs, dar avocatul a afirmat că ” explicaţia este ilară, dar nu există alte probe care să dovedească contrariul”. Arestarea sârboaicei a fost considerată „un exces de zel al autorităţilor care s-au grăbit să aresteze o femeie măritată şi cu copil. Sunt destui magistraţi fumători şi avocaţi care achiziţionează ţigări netimbrate din diverse locuri publice. Aşa ar trebui arestaţi 80% dintre fumători”. Parchetul a cerut menţinerea în arest a femeii, anunţând că urmărirea penală se va extinde în acest dosar. Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a susţinut că s-a autosesizat de această situaţie şi a cerut procurorilor să stabilească care dintre agenţii aflaţi în serviciu la momentul respectiv se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de neglijenţă sau abuz în serviciu. Tribunalul Timiş urmează să decidă, în următoarele ore, dacă aprobă punerea în libertate a femeii. Află aici decizia instanţei.

UPDATE 1  În urma deliberării, Tribunalul Timiş a respins recursul înaintat de Kusic Slobodanca, aceasta urmând să rămână în arest până la expirarea mandatului de zece zile emis pe numele ei, dacă  procurorul nu va cere prelungirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.