EXCLUSIV Ciuhandu, Cojocari şi Orza, anchetaţi pentru abuz în serviciu

EXCLUSIV Ciuhandu, Cojocari şi Orza, anchetaţi pentru abuz în serviciu

12
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza şi secretarul Ioan Cojocari s-au ales cu plângeri penale din gheorghe ciuhandu 22 ppartea lui Mihai Miza, care cere de mai mulţi ani să fie despăgubit pentru că pe terenul său este construită o parte din uzina de apă a municipiului. Proprietarul terenului a început inclusiv o acţiune în instanţă de demolare a clădirilor ridicate pe terenul său. Deşi există o hotărâre de consiliu local prin care se decidea, în ianuarie 2009, cumpărarea terenului, în urma unei evaluari, acest lucru nu s-a întâmplat, reprezentanţii municipalităţii amânând despăgubirea proprietarului prin diverse propuneri, care au rămas fără rezultat. Primarul Ciuhandu este acuzat în plângerea penală depusă împotriva sa, ca şi ceilalţi doi, de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. În sesizare se arată că deşi există această decizie de despăgubire „până în prezent Primarul Municipiul Timişoara care, în conformitate cu prevederile art. 61 alin.2 din Legea 215/2001(r1) are obligaţia de punere în aplicare a hotărârilor Consiliului Local, nu a pus în aplicare Hotărârea nr.8 din 27.01.2009, prin care s-a aprobat cumpărarea de către Municipiul Timişoara a terenului”.  Miza se consideră păgubit cu peste 450.000 euro din această cauză.


Viceprimarul Adrian Orza este acuzat că nu a respectat aceiaşi hotărâre şi „fără mandat” l-a invitat pe Mihai Miza să negocieze preţul , iar ulterior a propus consilierilor locali un schimb de terenuri, fără acceptul proprietarului.

Plângerea penală împotriva secretarului Ioan Cojocari a fost depusă după ce în şedinţa din 29 iunie a.c. a picat, iniţial, la vot propunerea de începere procedurii prealabile pentru exproprierea terenului. Cu toate acestea,  după 40 de minute secretarul a revenit şi a arătat faptul că ” din punctul lui de vedere proiectul a fost adoptat pe motiv că prin proiect se solicită adoptarea declanşării procedurii de cercetare prealabilă privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică şi îl determină pe preşedintele de şedinţă al Consiliului Local al Municipiului Timişoara să-l declare adoptat. Apreciez faptul că dacă Secretarul Municipiului Timişoara, Ioan Cojocari, considera că este nelegală Hotărârea adoptată, avea la îndemână Instanţa de Contencios Administrativ pe care o putea sesiza să se exprime cu privire la legalitatea hotărârii şi nu să intervină după ce hotărârea a fost respinsă, întrucât, în concordanţă cu prevederile art. 117 din Legea 215/2001, secretarul putea să nu avizeze pentru legalitate hotărârea, nu să intervină în plenul şedinţei şi să-şi exprime punctul personal de vedere fără a indica un temei de drept în acest sens”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Până acum, în cadrul cercetărilor prealabile, singurul audiat până acum a fost Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza dând declaraţie ca martor în dosarul primarului.

12 COMENTARII

 1. Articolul asta e fara rost, doar ca un x a facut plangere penala fata de y. Conteaza finalul, cand o sentinta ramane definitiva in urma unei plangeri penale. Anual sunt facute zeci de mii de pkangeri pt tot felul de fapte reale sau mai putin reale, in final doar in 10% fiind emise sentinte.
  Deci, mai multa atentie.

 2. astia sunt smechei prosti care stau la usa smecherilor din primaria timisoara.Daca erau alti mai versati de mult le arata usa parchetului si poate ca acum erau mai responsabili cu problemele cetatenilor.

 3. nu nela, astia sunt smecheri penibili! cer 3 milioane de euro pt un kktde teren si fac presiuni prin presa si aiurea ca sa isi obtina tunul! f bine primariei ca nu cedeaza!

 4. Va intreb ce ati face voi il locul fam. Miza?
  Este terenul lor, nu stiu unde-i „SMECHERIA” iar daca il valorificau in 2008-2009 pe piata imobiliara primeau 180 euro/mp.
  Daca considerati ca acesta este „un kkt de teren” ce ati spune daca fam. Miza ar castiga in procesul de demolare, iar 3/4 din timisoreni ar ramane fara apa potabila? Faceti niste comentarii in necunostiinta de cauza.

 5. fraierilor muriti de invidie ca nu aveti voi acest teren ! sunteti niste fraieri care va dati cu parerea aiurea ,voi daca erati in locul proprietarilor ce ati fi facut ? ati fi lasat cadou gunoaielor si hotilor din primarie bunul vostru?vb aiurea ! propietari sunt ok ca alti demult inchideau uzina de apa si atunci sa va vad istetilor!!!ginditi inainte de a vb.

 6. Pt cei care sunt alaturi de subiect va spun ca sunt unul din familia miza dar nu stiu nimic despre sub asta dar am sa ma interesez in zilile astea cine este acest mihai miza care face atata valva prin presa din cate stiu eu tata mai are vreo 3 frati dar vom vedea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.