Am fost prietenul Mariei…scurt timp

Am fost prietenul Mariei…scurt timp

8
DISTRIBUIȚI

“Autoritatea morală a unui om politic nu se păstreaza decât printr-un singur mijloc. În viata privată să fii intotdeauna corect, în viaţa maria grapini01 ppublică să fii întotdeauna dezinteresat” (Titu Maiorescu). Acest citat şi multe alte convingeri le puteţi găsi pe pagina de internet a  celei care a fost până nu de mult  prietena mea în reţeaua de socializare Facebook. E frustrant ca în viaţa ta privată să fii lovit de incorectitudine. La obiect. Maria Grapini, căci despre ea este vorba in scurtul meu fototext (nu pot numi altfel această „joacă”), mi-a retras calitatea de prieten al domniei sale, în urma unui comentariu absolut nevinovat şi dezinteresat, după ce mi-a cerut-o. Pe scurt, o rugam pe Maria, prietena mea de pe Facebook la acea vreme, să fie mai relaxată şi să nu mai posteze cu o asemenea vehemenţă acolo, într-o zonă oarecum privată, lucruri din viaţa publică. De cate ori citeam aveam senzaţia că sunt la Realitatea TV sau pe Antena 3. Chiar am încheiat comment-ul cu expresia „cu drag:))”. Şi chiar am fost sincer. Scump gest.De ce atâta frustrare din partea mea, un votezi 1 pfotograf de provincie care se amăgeşte cu o banală cacao cu lapte cum că nu ar fi aşa?! Pentru ca nu văd nimic la orizont.


Nu al meu, ci, in general. Nu văd nimic bun în ce se va întâmpla cu România în viitoarea guvernare care acum e pusă la cale. Asta simt de ani de zile. Vă invit să vedeţi singura imagine de pe site-ul meu www.piclisan.com. E varianta generică. La o lărgire a cadrului sloganul era „Votezi PSD + PC”. Viermele lucrează în spatele bunelor intenţii. Singura modificare pentru ca „să trăiţi bine” în continuare va rula în curand la televizor, pe ziduri şi internet. Iar dacă fosta mea prietenă de pe Facebook îl are pe Titu Maiorescu drept far călăuzitor al convingerilor domniei sale, mi-am permis să deschid şi eu Wikipedia şi să citez din marele academician o idee, care mi se pare flagrantă, legată de misoginism. Titu Maiorescu a declarat într-o conferinţă de la Ateneul Român din 1882, susținând că femeile își merită locul de la marginea societății din cauza creierului lor prea mic:„Cum am putea într-adevăr să încredințăm soarta popoarelor pe mâna unor ființe a căror capacitate craniană este cu zece la sută mai mică? Abia ajung astăzi creierii cei mai dezvoltați pentru a putea conduce o națiune pe calea progresului şi prosperității materiale… Din 1.000 de căpățâni măsurate a rezultat 1.410 grame greutate mijlocie la bărbat și numai 1.250 la femei“.

8 COMENTARII

 1. Adrian,la prima citire rapida, am crezut ca Tu ai „dez-friend” pe Maria Grapini. Si mi se parea firesc, normal, ok.
  A doua citire mi-a tulburat firescul.
  Intrebare : De ce se fereste un om politic de un fotograf, jurnalist, alegator, impartitor de opinie publica si nu in final, un om curajos? Un posibil raspuns: DE TEAMA. Din frica de a nu o pune in situatii jenante, de a nu face fata unor incomoditati.
  „Dezinteresul public” citat de la Maiorescu incepe si se termina cu un clik pe FB. Asta imi aduce aminte de „Citatul, arma alba” a lui Plesu.
  „cel care citează nu are discernămîntul, civilizaţia, adecvarea necesare pentru a se folosi decent de citat… ” Vezi aici articolul (http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/citatul-ca-arma-alba)
  Dar simt o urma de regret ca ai devenit unfriend cu Grapini.
  Cat despre citatul lui Maiorescu vizavi de femei, povestea din spate e alta. Misoginismul lui Maiorescu, ca si cel al lui Schopenhauer, pe care Maiorescu l-a tradus in romana, are la baza frustrarea de a fi refuzat de femeia, chiar femeile, pe care a dorit-o/ le-a dorit.
  Iar asta e dovada unei imaturitati emotionale, care nu tine de nr de neuroni sau de gradul de inteligenta.
  Te rog, fii mai atent la ce sta in spatele unui citat, ca sa nu devina si la tine arma alba..
  Precum poza facuta de tine care trezeste interes tocmai ca smulge din intreg o bucata, care schimba mesajul dorit. Eu spun ca schimbarea in poza ta e mai aproape de adevar decat ceea ce se dorea a fi transmis.
  Dar atentie la armele albe.
  Cu drag, Adriatika, your friend on Facebook 🙂

 2. la astea , la muieri creieru este intre …picere ! asa zicea si moshu meu care o murit din cauza uneia care i-o dat sifilis .
  iar grapini asta cand era tanara , c’acu ii batrana, era secretara de partid si populatie de numa ! sh’acuma vre sa fie primar la timisoara. vai de cxxxx ei batrin !

 3. Deci 😉 nu ştiu cine e Titu ăsta…da’ nemereşte ca nuca’n gard chestea cu măsurarea intelegenţei la kilogram ca pe bostan.
  La Ateneul Român se ţinea un stand-up comedii sau tipu’ intrase fraudulos ?

 4. poi cum sa nu primesti eject.. cand madam asta detine „adevarul absolut” si daca vreodata ai vreo parere diferata ..devi dusmanul ei nr unu…

  ar trebui sa invete …chit ca ea „e cea mai buna” sa si respecte nu doar sa aibe pretentii ca toti sa o aplaude si sa o laude…

  si feritiva sa ajungeti sa aveti vreo divergenta cu „dansa” ca nu va mai spala nici bega.. dar probabil… inteligenta femeilor despre care vb Maiorescu le da convingerea ca macar urletele si tipetele sa le aduca putina fericire…

  a fi rotarian,. cavaler de malta sau membra in loja masonica feminina, nu va face mai respectata si apreciata madam, atata timp cat caracterul e de toata jena pe interior…

  aveti calitati bune de manager, probabil daca ati facut avere…
  va lipsesc insa calitatile umane si frumosul interior…. poate si de aceea toti cei din jurul dumneavoastra ajung sa fie scarbiti …
  poate de aia angajatii va fac anticampanie… nu doar pentru salariile de mizerie… poate de aia nu aveti nici un nume cunoscut in timisoara in pardiul dvs de buzunar.. si toti oamenii de afaceri si cu viziilitate in orash fug de dumneavoastra… si evita asocierea cu dumneavoastra….

  poate de aceea n-ati ajuns sa ii conduceti pe rotarieni… sac !

 5. Dansa,Grapini , are pretentii de mare doamna dar nu stie sa se poarte .Sa nu va puneti mintea cu ea ca nu o scoateti la capat! Ii compatimesc pe cei din preajma ei!

 6. Adrian
  Ca bine zici tata ! asa e…a dat tare din coate si vai de noi sa urce mai sus ca e nevrotica rau si de mult uita de unde a plecat deci caracter de cacaua frate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.