Brandul şi visul american

Brandul şi visul american

3
DISTRIBUIȚI

Acum aproape un an, şeful judeţului şi al pedeliştilor timişeni anunţa, umflându-se în pene, că alegerea viitorului candidat pentru constantin ostaficiuc mana piept 1 ppostul de primar al Timişoarei se va face după sistem american – alegeri interne după modelul desemnării candidaţilor din ţara marelui licurici. „Fiecare candidat isi va face un staff de campanie si va prezenta programe, in mod public” – aşa suna promisiunea frumos ambalată de consilierii „Brandului” Ostaficiuc. După care a urmat – multă tăcere. Necesară desigur pentru ca activul de partid să sugă de la ţâţa puterii. Prea ocupaţi de umplerea conturilor şi de aplicarea reformei pe model Băsescu -Boc, n-au mai suflat o vorbă despre competiţia internă.   Brusc, la început de an, au început să fie lansate pe piaţă tot felul de variante. Nu se mai vorbeşte de nici o  campanie internă, ci de un candidat. Mai mult sau mai puţin surpriză. Pe lângă clasicul candidat Ovidiu Ciuhandu, care nu s-a remarcat în aceşti ani decât prin  hârjoneala sterilă cu autosuficientul primar Gheorghe Ciuhandu, au apărut şi „iepurii”.


De la directorul Filarmonicii, care a negat vreo discuţie pe această temă, până mai nou la directorul aeroportului Timişoara, Cornel Sămărtinean, carea are ca principale calităţi ştiinţa poziţiei ghiocel în faţa lui Ostaficiuc şi afacerile cu fiica şefului. Probabil că din jobenul prim secretarului de judeţ vor mai fi scoşi şi alţi „iepuri” în diverse nuanţe portocalii, unele extrem de estompate – cum ar fi un şef de agenţie de dezvoltare sau vreun om de afaceri apolitic care să se fi bucurat de binefacerile guvernării. Nici nu mai contează. Va fi un pion de sacrificiu în condiţiile actuale. Pentru că PD-L, ca şi restul partidelor, nu a făcut un lucru esenţial pentru a avea o şansă reală  să-l înfrângă pe Ciuhandu în alegeri – să le ofere timişorenilor un candidat, care să fie perceput ca o alternativă reală la actualul ocupant al fotoliului de primar. Nici în puţin probabila ieşire din scenă a lui Gheorghe Ciuhandu la viitoarele alegeri locale, un candidat portocaliu nu va reuşi să-i convingă pe timişoreni că le va fi bine, alegându-l. Măcar şi pentru simplul motiv că un primar al Timişoarei din partea PD-L ar fi, din nou, unul de opoziţie faţă de guvernul liberalo – social- democrat, care se întrevede la orizont. Lucru care nu ar aduce oraşului nici un fel de beneficii. Fără grija că ar putea câştiga Primăria Timişoara,  candidatul PD-L va avea un singur stres – cum să piardă câţi mai puţini bani în campanie. Iar dorinţa pedeliştilor de a avea un primar al Timişoarei va fi precum şansele de realizare a visului american din mintea luptătorilor anticomunişti care s-au luptat în munţi.

3 COMENTARII

 1. DB-tu chiar dai sanse reale acestei caricaturi de alianta? Mai degraba castiga primaria Rodica Vlad, decat sa reuseasca alianta condusa de un Turnator&Chiulangiu!
  Oricum, pana in 2012 mai e destula vreme, si o sa fie plina de evenimente ,care de care mai hazlii!
  Cred ca Maria Grapini, managerial ar fi buna de Primar, pacat ca latura umana….

 2. @aburici de centru
  Baiatu’ vezi ca ai gresit postarea si te penalizeaza Brendu’ ca trebuia sa postezi la articolu’dinainte, ala cu listele de la PNL.
  In alta ordine de idei, vezi ca suferi de neste fracturi logice, de altfel ca totzy oamenii Brendului. Daca un personaj a fost turnator cam greu poate fi catalogat ofiter de securitate si invers. Pe Dan Voiculescu, voi astia portocalii, l’ati numit ba ofiter de securitate ba turnator. Hotarati’va sa stim si noi.
  Pe fond, din cate am inteles io, DB atragea atentia Brendu’lui asupra unei promisiuni asumate acu doi ani cu privire la modalitatea de alegere interna a catindatului portocaliu pentru Primaria Timisoarei. Promisiune, ca atatea altele, nerespectata. Io par egzamplu, as dori ca la Premaria Timisoara sa catindeze o femeie din partea PD minus L, gen Cornelia Corescu, Lelica Crisan, Madam Nagy, chiar si Diana Prnella Andreescu, ca barbati in PD minus L nu prea am vazut, n’au bilutze pentru a conduce un asemenea oras. Iar cu langoase marca Pitzyponcu’ Gastric chiar ca nici macar o groapa nu poti sa astupi. Iara Pacala Abrendului nici macar o casa cu garaj nu a fost in stare sa-si cumpere. Deci? …

 3. @aburici de centru
  Scuze, am uitat sa’l amintesc pe Don Chilotte. Pai, asta daca ajunge premar la Timisoara e’n stare sa’l inchilotzeze si pe Stan Vidrighin. Pai, stii tu cum o ajuns ipochimenu’ derector la aeroport? Cica, in timpu’ deplasarii electorale a dictachiorului la Timisoara, acesta (Base) s’o facut muci de beat si s’o scapat pe el in chilotzi. Si atunci o zis remarca celebra: „Dau un aeroport pentru un chilot” iar Don Chilotte pe faza (cica tot timpu’ are in buzunar un chilot de rezerva) a sarit in schema. Acu’ Base ce sa faca, promisiunea e promisiune.
  Problema cu primaria este ca Don Chilotte trebe votat de bobor si de unde atatia chilotzy de rezerva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.