Facultatea de Drept, „regina” UVT la capitolul familii universitare

Facultatea de Drept, „regina” UVT la capitolul familii universitare

12
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-953469469">

Universitatea de Vest este, la fel ca toate celelalte universităţi timişorene de stat, locul unde profesează zeci de familii. Avocaţi, universitatea-de-vesteconomişti, sociologi sau fizicieni care predau la Universitatea de Vest lucrează alături de cel puţin un membru al familiei în cadrul aceleiaşi facultăţi. Soţi, soţii, fiice, fraţi, nurori sau foşti soţi se regăsesc la facultăţiile din universitatea timişoreană. „Regina” familiilor universitate este  Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Aici aproape jumătate dintre cei care predau se află în relaţie de rudenie. Decanul facultăţii, Radu Motica, este şi profesor la Catedra de Drept Privat unde lucrează la aceeaşi catedră alături de soţia Adina şi fiica din prima căsătorie, Oana. Acesta nu vede nimic în neregulă în faptul că sunt atâtea familii în universitate, ci “sunt de acord că nu poţi dacă eşti rector să îţi pui prorector nevasta. Sau dacă eşti decan nu-ţi poţi pune prodecan copilul sau ginerele. Ori eu sunt singur decan, nu mi-am pus nevasta sau copilul nici prodecan, nici şef de departament, nici şef de catedră. La mine acasă majoritatea cărţilor pe care le am sunt de Drept şi este normal ca şi copilul să înveţe profesia pe care o are părintele”.

Florin Mangu este lector tot la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Catedra de Drept Privat, iar sora sa, Codruţa, este preparator la aceeaşi catedră. “Nu lucrez direct cu ea, eu am anumite discipline, ea are alte discipline. Sora mea lucrează la Universitate printr-un contract de colaborare şi în temeiul acestui contract predă nişte ore. Deci, deocamdată, nu are contract de muncă în cadrul Universătăţii şi nici nu predă la disciplinele la care eu sunt titular”, a spus Florin Mangu.

Nici Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din UVT nu duce lipsă de profesori înrudiţi între ei. Circa zece familii profesează în cadrul departamentelor din facultate. Ion Pereş este şeful Catedrei de Contabilitate şi Audit, iar fiul său, Cristian este lector la aceeaşi catedră. “Aşa a fost până acum, de acum încolo nu o să mai fie aşa pentru că eu mai am un pic şi ies la pensie. Fiul meu a lucrat înainte de a fi profesor în producţie şi dup-aia a venit şi a dat concurs la UVT”, a afirmat Pereş.

Ion Imbrescu este conferenţiar la Catedra de Economie din cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, iar soţia, Carmen Imbrescu, este conferenţiar la Catedra de Contabilitate şi Audit de la aceeaşi facultate. “Am cunoscut-o pe soţia mea dinainte să predăm la facultate. Eu am dat primul concurs şi am intrat iar după câţiva ani a dat şi ea concurs. Noi am luat concursurile pe merit, nu aveam cum să influenţăm comisia de evaluare”, a explicar Ion Imbrescu.

Lista profesorilor aflaţi în relaţie de rudenie din cadrul Universităţii de Vest

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative:

Lucian Bercea este prodecan şi conferenţiar la Catedra de Drept Privat, iar soţia, Raluca este lector la Catedra de Drept Public.

Viorel Cătuna este lector la Catedra de Drept Public, soţia Ligia este profesor la Catedra de Drept Privat, iar fostul soţ al Ligiei Cătuna, Octav Dănilă, este lector la Catedra de Drept Privat.

Sergiu Stănilă este lector la Catedra de Drept Privat, iar soţia, Laura, este lector la Catedra de Drept Public.

Florin Moţiu este lector la Catedra de Drept Privat, iar soţia, Daniela, este lector la aceeaşi catedră.

Viorel Paşca este prodecan şi profesor la Catedra de Drept Public, iar nora sa, Ioana este asistentă la Catedra de Drept Privat.

Anton Trăilescu este profesor la Catedra de Drept Public, iar fiul său, Alin este preparator la aceeaşi catedră.

Ion Lulă este profesor la Catedra de Drept Privat, iar fiica sa, Irina Sferdian este conferenţiar la aceeaşi catedră.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor:

Iosif Heteş-Gavra este conferenţiar la Catedra de Finanţe, iar fiica sa, Roxana, este lector la aceeaşi catedră.

Ioan Boldea este profesor la Catedra de Informatică şi Statistică Economică, iar fiul său, Bogdan, este lector la Catedra de Finanţe.

Romeo Margea este lector la Catedra de Informatică şi Statistică Economică, iar soţia sa, Camelia, este lector la aceeaşi catedră.

Ciprian Şipoş este conferenţiar la Catedra  de Informatică şi Statistică Economică, iar soţia sa, Gabriela Lucia, este conferenţiar la Catedra de Economie.

Ilie Băbăiţă este profesor la Catedra de Economie, iar soţia sa, Carmen, este profesor la aceeaşi catedră.

Viorel Negruţ este conferenţiar la Catedra de Informatică şi Statistică Economică, iar soţia sa, Lucia este conferenţiar la Catedra de Economie.

Emil Cazan este profesor la Catedra de Management, iar fiica sa, Ioana Vădăşan este conferenţiar la Catedra de Economie.

Profesori înrudiţi din celelalte facultăţi:

Ion Cotăescu este şeful Catedrei de Fizică Teoretică şi Aplicată din cadrul Facultăţii de Fizică, iar fiul său, Ion Cotăescu Jr., este lector la aceeaşi catedră.

Marius Păulescu este lector la Catedra de Fizică Teoretică şi Aplicată din cadrul Facultăţii de Fizică, iar soţia sa, Eugenia, este lector la aceeaşi catedră.

Ioan Păşcuţă este şeful Catedrei de Sociologie şi Antropologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, iar fiul său, Adrian, este asistent la aceeaşi catedră.

Adrian Dabu este asistent la Catedra de Sociologie şi Antropologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, iar soţia sa, Simona este asistentă la aceeaşi catedră.

Mircea Voiculescu este director adjunct al Departamentului de Geografie din cadrul Facultăţii de Chimie – Biologie – Geografie, iar soţia sa, Sorina, este conferenţiar la acelaşi departament.

Dumitru Şerban este profesor la Catedra de Arte Plastice din cadrul Facultăţii de Arte, iar fiica sa,  Anamaria Şerban – lector la aceeaşi catedră.

Viorel Toma este profesor la Catedra de Arte Decorative din cadrul Facultăţii de Arte, iar fiul său Claudiu Toma, asistent la aceeaşi catedră.

Daniela Acea este profesor la Catedra de Arte Plastice din cadrul Facultăţii de Arte, iar soţul, Stelian Acea, conferenţiar tot acolo.

Constantin Prut Ionescu şi soţia sa Alexandra Titu Ionescu sunt profesori  la Catedra de Arte Plastice din cadrul Facultăţii de Arte.

În alte 13 cazuri, deşi numele coincideau, până la ora redactării acestui material, legăturile de rudenie nu au putut fi confirmate.


12 COMENTARII

 1. pacat ca doar ei sunt in familie si noi niste numere cu potential financiar.ai restante ajungi sa platesti pt a le da.si daca nu iei, taxele se dubleaza si tot asa.
  sunt si penibili.trei copii copiaza din aceleasi surse,dar notele difera la doua puncte ,respectiv patru.important e ca merge frauda unde se invata ce este DREPT.asta atunci cand sunt citite lucrarile.
  asta e un mic detaliu.as fi in stare sa scriu de trei ori mai mult decat in articol.

 2. Ce fain era, pentru unii, pe vremea predevremeimpuscatului, cand la Universitate exista notiunea de triungiu’ Bermudelor, format din Motica, Burtica si Val Popa.
  Si mai fain era cand ii vedeam pe Motica cu Burtica cum se vizitau cu famelia Sima. Asta pana in 1989, ca dupa impuscaturile din Decembrie, famelia Sima era de nefrecventat. Pentru necunoscatori, nu este vorba de legionaru’ Horia Sima ci de colonelu’ de secu. In fiecare veekend, cele trei familii se intalneau si’si petreceau intr’un mod foarte tovarasesc, fara vizichii, doar citind din cuvantarile toarsului si ascultand cantecele patriotice.
  Ca unele din familiile prezentate in articol chiar nu pot fi acuzate de nepotism, multi dintre soti cunoscandu’se in facultate.
  Este dreu sa acuzi la general de nepotism, sunt cazuri in care unele personaje din articol au folosit influenta pe care o aveau pentru a’si angaja odrasla, sora, nepotu’, verisoru etc. Sunt si cazuri in care nu au existat sau nu s’au folosit influente pentru angajari. Sunt cazuri si cazuri. O abordare individuala cred ca ar fi fost mai bine venita.

 3. Situatia e mult mai grava decat o prezentati dumneavoastra. Practic, absolut nimeni nu intra in sistemul de invatamant superior daca nu are pile foarte mari. Sunt mult mai multi rude intre ei. Si cei batrani tot asa au intrat in sistem pe vremea comunismului. Principala „calitate” a unui candidat este sa fie pila cuiva puternic. Exceptiile sunt foarte rare, tineri foarte dotati care apoi sunt exploatati, obligati sa faca lucrari si pentru cei batrani sau pilele lor, drept recompensa ca au fost acceptati in sistem. Din fericire, au posibilitatea sa plece in strainatate, cum a facut celebrul Alin Pogan de la Fac. de Matematica, care a avut curajul sa-i zica lui Megan (cel mai corupt profesor de acolo), „si dumneavoastra sunteti o nulitate!”, dupa ce acesta i-a zis „mai baiatule, tu esti un pion aicea”…. Tot UVT-ul este construit pe astfel de relatii mafiote. Dar sistemul e putred peste tot. Ia studiati (pe Internet, site-ul CNCSIS), cum se obtin granturile, nationale si internationale, obligatorii pentru avansari. Luati an dupa an si veti vedea ca le obtin aceleasi persoane sau rudele lor, exact acele pile carora le vine randul la avansare. Nu e nici o competitie…..Concursurile sunt trucate, toate. Si asa va fi vesnic, bani, sex, pile, rubedenii. Tot campusul timisorean…

 4. Deci, ori domnul Funeriu&comp. nu intelege ce se intampla in universitatile romanesti si in sistemul preuniversitar, ori acesti baieti inteleg bine – ceea ce eu cred ca asa este – si fac o lege de ochii lumii.

  Sa-i spunem realitatea din educatie, prin „legi” reale, legile ale lui Olguta:

  Legea1. Toate posturile, de la gradinite pana la universitati se ocupa pe bani si/sau pe pile. Sumele/pilele sunt proportionale cu importanta postului!! Nu exista exceptii si nu vor exista niciodata!! De pe vremea lui Caragiale. Nu poti intra in sistem daca nu te sustine cineva puternic din sistem!! Asa e si-n vest, si-n SUA, Franta etc. Nu e ca la atletism, trebuie sa fii acceptat in departament, daca nu te vor, nu poti intra.

  Legea2. Nepotismul nu va fi eliminat prin masurile adoptate. Parintii, unchii, sotii, etc. au colegi care au si ei nepoti, fii fiice. De exemplu, tu de la Iasi vii la fiica-mea in comisie iar la anul vin eu de la Bucuresti la fiul tau in comisia de avansare. Asa e in SUA de exemplu, am vazut cu ochii mei. Termina fiica-ta in Florida? Nu-i nimic, avem noi post in Chicago. La anu’, vine nepoata-mea la tine in Miami ca assistant-professor.

  Legea3. Conferentiar: ca sa avansezi conferentiar, trebuia pana acum sa gasesti 2 tipi ca sa-ti faca scrisori de recomandare si inca 2, din afara institutiei, care sa faca parte din comisia de avansare. Acuma sunt 3 si inca 3. Va dati seama cati bani trebuie sa aiba un lector ca sa le dea la toti? Cine naiba iti face scrisoare de recomandare sau raport favorabil pe gratis? Si mai trebuie sa-i gasesti pe toti 6. De multe ori facultatea punea candidatii sa-si gaseasca comisia si apoi o aprobau. Sunt nebuni!! La profesori ce sa mai vorbim: trebuie adus profesor din strainatate. De unde, nu scrie? Burkina-Fasso e bine? Si cine plateste? Si cine-l gaseste? Ambiguitate peste tot. Candidatul care avanseaza nu ar trebui sa-si bata capul cu gasirea de indivizi care sa-i faca scrisori de recomandare si nici cu gasirea de indivizi care sa formeze comisia. El ar trebui sa-si faca dosarul si sa se pregateasca de interviul acela de 45 minute. Institutia care scoate postul trebuie sa se ocupe de treburile astea.

  Legea4. Competenta: cunosc o gramada de cazuri in care tatici sau colegi ai lor au facut, in intregime, teza de doctorat si lucrari ISI candidatilor/candidatelor respectivi(e). Acestia au invatat pe de rost lucrarile, au promovat si sunt bine mersi, profesori!!! Chiar si in doua din comisiile CNATDCU sunt 4 astfel de impostori/impostoare pe care-i cunosc foarte bine. Metoda se practica si in Franta si in SUA, acolo am fost si am vazut, stie si domnul Funeriu, a vazut si el.

  Legea5. Sistemul ISI este departe de a fi infailibil!! Intrebati-l pe Grigore Perellman care a obtinut si refuzat medalia Fields (echivalentul premiului Nobel pentru matematica) acuma 3 ani. De ce a refuzat-o ? A refuzat-o din cauza lipsei de onestitate din lumea stiintifica si a porcariilor vazute si patite chiar de el in universitatile din SUA. Am vazut aceeasi lucrare, refuzata de o revista mare, cu titlul si abstractul schimbate doar, acceptata de alta revista mare ISI, numai pentru ca a fost adaugat un coautor cunoscut. Este o ABERATIE ce vor ei sa faca acuma, sa impuna nu stiu ce factori de impact minimali, cand factorii de impact sunt variabili. Publici intr-o revista si daca la anul i se micsoreaza factorul de impact, nu ti se mai socoate lucrarea la dosar. Si daca domnul Funeriu impune sa ai 1001 lucrari ISI, cum au chimistii, matematicienii vor muri incercand sa indeplineasca conditiile. Am vazut o lucrare in Annals of Physics aspru criticata in Journal of mathematical Physics, pagini intregi de greseli mari. Cine naiba verifica calculele si rationamentele in detaliu? In afara de marile descoperiri, adica 10% din ce se publica.

  Legea6. Granturile: este cea mai mare nedreptate sa impuna conditia de a fi director de grant la avansarea pe post de conferentiar. Uitati-va numai la CNCSIS, la comisiile de matematica, informatica, fizica etc pe mai multi ani. Veti intelege usor criteriile dupa care se castiga granturile. Daca anul asta trebuie fiica-ta sa avanseze, te ajut eu in comisie si la anul ma ajuti tu, cand vine randul la fiica-mea sa avanseze. Sau, avem atatia bani anul asta. Trebuie sa dam 2-3 granturi la fiecare universitate mai mare, sa nu se supere. Pai la Bucuresti, o sa-i dam un grant la nenea asta. A, nu vrea, trebuie sa avanseze fiica-sa, vara-sa etc, pai nu-i nimic – dam grantul la cine zice el. Cam asa merge, inclusiv la alea internationale, ori bibanii mari ori cateii/catelusele protejate iau granturile. Lasati domnule Funeriu numai conditia de a fi membru/membra in 2-3 granturi!!!! Ce sa mai vorbim de borfasii din minister, cu granturi de milioane de euro….

  Legea7. Misiune imposibila: tinand seama de salariul mizerabil, inclusiv pentru conferentiari, (profesorii, fiind in Parlament si-au triplat salariile pe vremea liberalilor si psd-ilor), de birocratia incredibila prin care trebuie sa treci, de ideea cu 6 = 3+3 profesori pe care trebuie sa ti-i aduni pentru recomandari si comisie, de conditiile cu director de granturi si de 1001 lucrari ISI si cu un anumit factor de impact !!, rezulta ca toti asistentii si lectorii/sefii de lucrari vor pleca din tara sau vor trece in firme private. EINSTEIN daca ar veni, nu ar putea ocupa un post in conditiile astea!! Vor ramane in sistem NUMAI baieteii si fetitele cu parinti, soti, unchi, matusi etc puternic infipti in sistem care sa-i poata sprijini.

  Legea8: Masoneria. Valeriu Tabara e mason si consilier Monsanto, vrea sa ne hraneasca cu hrana „de plastic” americana, Frunzaverde e mason, Streinu-Cercel, cel cu vacinurile, e mason, tot PDL e plin de masoni – inclusiv culoarea portocalie arata acest lucru. Ce cauta domnul Funeriu in aceasta gasca ciudata ? Vrea sa ne serveasca un invatamant standartizat, de tipul celui din SUA de azi? Care sa produca oameni imbecili care stiu doar sa scrie si sa citeasca exact cat trebuie, dar nimic altceva? O masa de retardati numai buni de a fi condusi de o elita de „iluminati” ? Spune-mi cu cine te asociezi ca sa-ti spun cine esti. Cu un presedinte care si-a facut fiica europarlamentar cu banii statului (campania…) desi ea abia vorbeste coerent? Cu celelate mutre din pdl? Si la urma urmei, cum a obtinut domnul Funeriu bursa in Franta si a putut iesi din tara pe vremea lui Ceausescu? Cand atatia tineri ar fi vrut sa mearga in strainatate in anii ’80? Sa spuna Petre Roman si altii ca ei….

  Legea9: Somitatile. Asa zisii cerberi de care zicea domnul Funeriu, somitatile din comisiile de la CNATDCU care valideaza avansarile, sunt cei mai vinovati pentru soarta invatamantului romanesc. Mai ales cei din tara dar si cei din strainatate, pentru ca au tacut si nu au zis nimic desi stiau bine ce porcarii faceau colegii lor de aici. Pai vad in doua din comisiile CNATDCU sau cum i spune acuma, 3 oameni care au dat zeci de doctorate la prosti si proaste din toata tara, oameni care au facut bani multi avansand imbecili si imbecile din toate universitatile. Si mai vad si din baietii si fetele avansate de ei!! Somitatile au facut profesori universitari care au produs la randul lor profesori de preuniversitar prosti care la randul lor au facut manuale proaste si programe proaste, etc, toata porcaria de invatamant romanesc au produs-o somitatile!!! Deci mai scutiti-ne domnu’ Funeriu de somitatile matale. Numai cand le vad mutrele ma apuca scarba. Si mai lasa-ne domnule cu strainatatea. Toata ziua UE a zis asa, in UE e asa etc. Cum era mai demult URSS asa e acum UE. Sau cum era Epoca Ceausescu. Exista si in Franta etc universitati proaste care produc someri pe banda. Si universitati „bune” dar scumpe care au de fapt relatii speciale, adica pile, cu piata muncii si isi ajuta absolventii sa intre acolo, asa, mai pe usa din dos. De ce nu faci un forum cu mutrele fiecarui individ din comisiile alea tale de avansare sa vezi ce zice lumea de ei? Tu de unde stii cine este fiecare? Pai in 22 de ani s-au intamplat atatea porcarii si nu am auzit pe nimeni sa demonstreze in strada de dragul dreptatii si competentei din educatie, nici o somitate din aia, toti au tacut chitic si si-au rezolvat interesele pe banii statutului.

  Concluzie: UE sau cineva de acolo „saluta” reformarea educatiei in Romania, zicea in ziar. Dar cine reformeaza educatia din UE? Si acolo exista coruptie si prostie cu carul in universitati si in preuniversitar, mergeti si vedeti. Ia-ti legile si sterge-te la fund cu ele domnule, sunt proaste, pline de ambiguitati si de mari nedreptati. Prosti sadea cu pile si somitati imorali au ajuns in comisiile tale si vor judeca pe altii care-i baga in oala daca s-ar da un examen normal (dar nu cu subiecte stiute dinainte). Esti alaturi de Abramburica si de ceilalti ministri gloriosi ai educatiei noastre de pe vremea lui Caragiale, cum era cu Ghita Nitescu si Nita Ghitescu, pana azi.

 5. Vorbiti si scrieti niste prosti si aberatii pe care cred ca si voi nu le credeti.Sau sunteti niste frustrati care ati terminat facultate abia, abia nici nu invatati si aveati pretenti sa treceti examenele cu brio din prima si daca se poate si cu note mari
  Am terminat in 2002 nu am avut probleme cu nici un profesor am invatat si am luat cu note destul de bune cat am invatat atata am luat note de la 5 la 10 . Si domnul profesor Cazan era unul dintre cei mai apreciati profesori si de o moralitate ireprosabila mergeam cu cel mai mare drag la cursurile dumnealui, erau anfiteatrele pline si nu pretindea nici prezenta dar mergeam de placere. Iar fiica dumnealui Ioana este un om foarte pregatit care oriunde din Universitatile din lume ar putea preda, si depaseste pe multi din punct de vedere profesional.
  Dece? nu mergeti prin Administratiiile Financiare si alte institutii ale statului sa vedeti acolo fii,fiice nepoti si nepoate, soti si sotii cu zero competenta si prostie cat cuprinde si coruptie sa nu mai spunem si alte increngaturi inspectori din finate sau directori cu firme de contablitate, expertiza si audit ale sotiilor, fiicelor si nepoatelor, unde se face evaziune si frauda bine acoperita. Daca faceti investigatii va rog sa faceti nu sa va legatii de profesorii care sunt singurii care au mai ramas cu un pic de demnitate in aceasta tara cu mici exceptii sa spunem ( nu este padure fara uscaturi)
  Si eu lucrez la o companie privata cu capital strain unde lucra tatal meu care acum a iestit la pensie, dar am mers pe competenta ca patronul nu te tine altfel . Am pornit de jos si prin competenta am promovat. In cadrul aceleiasi firmei mi-am cunoscut sotul Dar asta nu a insemnat ca unul trebuia sa plecam din firma.
  Oare ce doriti domnilor jurnalisti ca sotii Babaita sau Negrut sa se desparta? Ca au avut nesansa sa se cunoasca in cadrul aceleiasi institutii ABERANT si RUSINe. Iar daca s-au angajat si copii dumnealor s-au angajat pe competenta GARANTAT cel putin Ioana nimeni nu isi aduce copilul sa il faca de ras ar fi o insosire pentru ei ca oameni si cu atat mai mult daca esti fiul sau fiica domnului profesor nu iti permiti sa faci nereguli ca sa nu iti faci parintele de ras . DOAMNE ce tampenii puteti sa mai scrieti.
  Va rog pe toti fostii mei colegi sa intrati si sa lasati comentarii, Din suflet va rog sa nu permiteti ca cei care ne-au indrumat pasii sa fie terfeliti si improscati cu noroi. Haideti va rog aveti demnitate ACESTI oameni merita respectul nostru.

 6. Sunt sigura ca daca autoarea acestui articol ar fi dorit, si daca ar fi frecventat cursurile la Drept UVT/zi (bineinteles si cu o parte de studiu individual), ar fi promovat fara nicio problema examenele si nu ar fi avut niciun motiv sa etaleze aceasta lista (incriminatoare?!) in ce priveste legaturile de rudenie ale acestor persoane…
  Si ce daca x este sotia lui Z? Sau sora lui y sau etc.?!
  Stie dumneai, autoarea, ca daca de exemplu mergi la cursul d-nei Irina Sferdian sau la cursul d-nei Adina Motica, poti pleca dupa curs cu cel putin jumatate din tema cursului invatata? Dar pe langa faptul ca erai „castigat” cu asimilatul materiei, cursurile sunt „pe drept”, excelente!
  Stie dumneai ca daca mergi la cursul d-nei Raluca Bercea (de exemplu la Dr. Comunitar, materie deloc usoara pentru „incepatori”) nu te lasa pana nu vedea ca ai inteles – evident asta se intampla in cazul in care ai interesul & sinceritatea sa-i spui ca „nu ai inteles cutare lucru”… Consider ca prin aceste cateva lucruri se poate defini un „pedagog foarte bun”.
  Seminariile? Nu numai eu, dar si alti colegi care-mi sunt in preajma in timpul anului universitar, stiu cat se chinuie cu studentii si d-ra Codruta Mangu la seminariile de Dr. Civil sau IDR… Parca o aud/vad: „Cum sunteti, dragilor? Ia sa vedem, ce nelamuriri aveti de la cursul anterior?…” Si dai si explica, sa inteleaga – cine vrea sa inteleaga intr-un tarziu, daca nu a fost la curs, si daca avea habar de ce se intampla la acel seminar… Si cam tot in acest mod au decurs si seminariile de Dr. Administrativ cu Alin Trailescu… S.a.m.d.
  Am expus cele de mai sus din punctul de vedere al unui student, cel putin (!) pentru acei ce isi doresc, si poate nu indraznesc sa urmeze cursurile acestei facultati. Personal nu ii afecteaza cu nimic daca x este sotia lui y, z este nepoata lui x… …

 7. SUNT O FATA SIMPLA,COPIL DE MINER SI VANZATOARE,CRESCUTA INTR-O ZONA DEFAVORIZATA…AM INTRAT LA ACEASTA FACULTATE PRINTRE PRIMII PE LISTA CU ADMISI SI VREAU SA VA SPUN CA, DUPA UN AN, MAI MULTUMITA NU POT SA FIU…SUNT INTEGRALISTA, FARA RELATII SI ALTE SIRETLICURI!ASA CA, PUNETI MANA SI CITITI , FRATILOR, NU MAI BARFITI SI NU VA MAI UITATI IN TRAISTA ALTUIA!SI CEL MAI IMPORTANT…AM FRECVENTAT CURSURILE SI AM ACUMULAT UN BAGAJ DE CUNOSTIINTE , CARE SPER CA MA VOR AJUTA IN VIITOAREA MEA CARIERA DE MAGISTRAT! VA DORESC NUMAI BINE…

 8. Si eu am fost studioasa, dar clanurile universitare fac legea tot mai des. Sunt cazuri si cazuri, familii si beizadele, unele situatii sunt chiar pozitive dar cele mai multe teribile. Beizadelele, copii profesorilor, mi se par cei mai periculosi. Nu fac nimica ba se si lauda cu cate smecherii invart apoi iti flutura diplomele prin fata si isi lipesc cu grija gradele pe usa. Fraudele sunt inimaginabile li se fac lucrarile si nimeni nu vede nimic. Parintii de beizadele universitare au grija sa inlature tot ce e valoros din jur sa nu aiba probleme copii. Ii incurajeaza pe unii sa plece pe altii sa renunte ca vezi Doamne nu se merita si pe unii pur si simplu ii dau afara. Beizadelele traiesc mintind zilnic, asta e modul de viata care-i conserva. Baga intrigi si creaza conflicte sustinuti de parinti. Nepotismul si articole de tipul acesta nu exista si prin urmare nu se poate discuta asa ceva. Lumea se conformeaza de frica. Parintii apoi se retrag si lasa facultati intregi pe mana acestor impostori care la randul lor promoveaza nonvalorile si siretlicurile. D-le ministru, faceti ceva! Exemple sunt deja prea multe!

 9. Dar site-ul studentilor care nu invata, care copiaza, care fraudeaza examenele, care isi fac veacul prin birturi, care se dRogheaza, care risipesc banii, visele si nazuintele parintilor, nu a aparut? Al celor care scriu tot felul de comentarii tampite? Mai bine puneti burta pe carte, ca voi sunteti viitorul acestei tari! Si va fi vai si amar de noi, natarailor!!!

 10. Anonimule esti unul din nepotistii care si-au batut joc de invatamantul romanesc? Ai incasat mita de la studentii aia care nu invata si iau examenele pe pile? ai fraudat examenele impreuna cu ei? Ca ei singuri nu pot. Te-ai drogat poate si tu pe banii lor? Ei sunt viitorul dar un rateu ca tine este din pacate prezentul.

 11. Asa e si in preuniversitar, asa e si la UNiversitatea din Petrosani unde rudele isi dau cele mai multe ore. AU si doua- trei norme platite integral, dar nu si efetuate, ca nu vin studentii la ore. Pe cand o lege pentru ca posturile alea sa fie ocupate numai prin concurs real? Pana atunci, peste tot numai incompetenti care isi angajeaza rudele si ii dau afara pe cei care lucreaza. De ce? Pentru ca cei incomozi mai si vor sa lucreze oentru salariul ala, nu numai sa pretinda spagi grase pentru fiecare examen. Ori, rudele nu lucreaza, dar iau bani si isi platesc angajatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.