Ostaficiuc a găsit metoda să blocheze referendumul propus de USL pe tema...

Ostaficiuc a găsit metoda să blocheze referendumul propus de USL pe tema regionalizării

4
DISTRIBUIȚI

Liderul PD-L Timiş şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat, astăzi, că propunerea consilierilor judeţeni ai PSD şi PNL de organizare a unui referendum pe tema regionalizării României este ilegală. După decizia de la Bucureşti, USL a solicitat o şedinţă extraordinară a CJT pentru a vota un proiect de hotărâre prin care se decide organizarea unui referendum în 18 septembrie, timişenii fiind chemaţi să răspundă la întrebarea dacă sunt de acord cu propunerea preşedintelui Traian Băsescu de desfiinţare a judeţului Timiş. Ostaficiuc a anunţat că a convocat pentru mâine plenul consiliului, dar a susţinut că a primit din partea compartimentului juridic o notă în care se susţine că proiectul cu propunerea de referendum este ilegal deoarece „iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu nu a fost concretizată în nici o formă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.


În plus, adept declarat al regionalizării, şeful PD-L Timiş a susţinut că în urma acestui proces ” nu şi-a pus nimeni desfiinţarea judeţului Timiş, ci dimpotrivă  creşterea sa. E cineva din USL care nu doreşte capitala Banatului la Timişoara sau creşterea judeţului Timiş? De unde se vor găsi cei 450.000 euro necesari pentru organizare? Cred că au făcut acest demers doar pentru a bifa o comandă venită de la Bucureşti”.

În cazul în care mâine consilierii judeţeni vor aproba proiectul de referendum, Ostaficiuc a anunţat că va fi blocat, prin atacarea în instanţă – „voi discuta şi cu domnul prefect. Vom vedea cine va ataca. Vom urma calea instituţională cea mai normală”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.