PROPUNERE Magistraţii condamnaţi pentru corupţie, fără pensie de serviciu

PROPUNERE Magistraţii condamnaţi pentru corupţie, fără pensie de serviciu

2
DISTRIBUIȚI

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, astăzi, cu majoritate propunerea de modificare a legii privind statutul procurorilor şi judecătorilor şi de a solicita Ministerului Justiţiei să facă demersurile pentru declanşarea unei iniţiative legislative în acest sens. S-a propus ca magistraţii condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciul, o infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie săvârşită cu intenţie, precum şi magistraţii sancţionaţi irevocabil cu excluderea din magistratură să nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilită de lege.


De asemenea, pensia de serviciu, încasată până la condamnarea definitivă sau rămânerea irevocabilă a sancţiunii disciplinare de excludere din magistratură, să fie recuperată de la cel care a beneficiat de ea. Plenul CSM a decis că este necesară o clarificare legislativă a regimului pensiilor de serviciu, precum şi stabilirea unui regim identic pentru toate categoriile de personal din sistemul justiţiei care beneficiază de pensie de serviciu, nu numai pentru judecători şi procurori.

2 COMENTARII

  1. as vrea sa stiu ca cetatean cu drept de vot liber si independent cine are capacitatea,dreptul si obligatia de a vota legea confiscarii averilor obtinute ilegal si de ce nu o fac.nu uitati domnilor juramantul pe care l-ati facut.justitia divina exista

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.