Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara şi soţia sa notar, ridicaţi de DNA...

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara şi soţia sa notar, ridicaţi de DNA pentru o şpagă de 50.000 euro UPDATE 10 Acuzaţiile oficiale ale procurorilor

8
DISTRIBUIȚI

Lovitură de proporţii a procurorilor anticorupţie  care, azi noapte, au reuşit un flagrant în urma căruia au fost reţinute mai multe persoane.  Miza „afacerii” – o soluţie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul secţiei civile a Curţii de Apel Timişoara. Din primele informaţii cei care au venit la Timişoara cu cei 50.000 euro ai denunţătorului pentru a rezolva problema sunt şeful Poliţiei din Moldova Nouă, comisarul Nicolae Sava, şi un om de afaceri. Aceştia s-au întâlnit cu soţia judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara. Întâlnirea cu notarul public, fost avocat, Ramona Șerban  a avut loc într-un birou din apropierea Palatului Dicasterial de pe strada Augustin Pacha. În momentul în care  cei trei coborau au fost ridicaţi de procurorii anticorupţie, iar biroul sigilat. De asemenea, cei de la DNA l-au „umflat” și pe judecătorul Şerban, care a fost dus la audieri. Conform ultimei declaraţii de avere, judecătorul Cătălin Nicolae Șerban trebuie să achite un credit de 95.000 de euro  până în 2040. Acesta are însă o casă în Timișoara și anul trecut a vândut un apartament cu 87.000 de euro.  Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru ultimele informaţii legat de caz.

UPDATE 1 După primele audieri, Ramona Şerban a plecat acasă, fără ca, până în acest moment, să fie începută urmărirea penală împotriva sa. În schimb, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a plecat sub escorta celor de la DNA către Bucureşti. Împreună cu avocatul a plecat spre casă după audieri şi omul de afaceri din Moldova Nouă, Iacob Chişărău. Acesta a provocat, anul trecut în luna mai, un grav accident de circulaţia în localitatea timişeană Şag, soldat cu moartea a trei tineri. Anchetatorii aşteaptă autorizaţia de percheziţie pentru a intra în biroul notarial al Ramonei Şerban. Procurorii bănuiesc că acolo au fost lăsaţi cei 50.000 euro.

UPDATE 2 15,00 La această oră trebuie să înceapă percheziţia în biroul soţiei judecătorului, anchetatorii sperând să găsească acolo şpaga primită. Surpriza cea mare este că, după ce a fost lăsată să plece acasă, Ramona Şerban a început să se simtă tot mai rău. Surse bine informate au declarat, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, că soţia judecătorului nu a ajuns pentru a asista la percheziţie deoarece a avut o cădere pshică şi este pentru investigaţii la unul dintre spitalele timişorene. Apărătorul acesteia, avocatul Mihai Paşca, ajuns la biroul care urmează să fie percheziţionat a refuzat să comenteze informaţia.

UPDATE 3 15,10  Procurorul de caz, poliţişti şi avocaţii judecătorului şi soţiei acestuia sunt în faţa biroului.


Deocamdată nu s-a intrat înăuntru.

UPDATE 4 15,20 La birou a sosit sora Ramonei Şerban, care acum discută cu anchetatorii despre starea sorei sale.

UPDATE 5 15,26 Anchetatorii au desigilat biroul şi au intrat pentru percheziţie.Ramona este la spital, medicii diagnosticând-o cu reacţie acută la stres. Este la Urgenţele de la Spitalul Judeţean Timişoara unde i s-a administrat un calmant, dar medicii susţin că nu se impune internarea.

UPDATE 6 15,39 Anchetatorii au descoperit în biroul soţiei banii primiţi ca şpagă de judecător .

UPDATE 7 18, 35 Percheziţia s-a finalizat, anchetatorii plecând cu banii pe care soţia judecătorului i-a primit de la şeful Poliţiei Moldova Nouă. O parte din bani erau marcaţi cu textul „TRAFIC DE INFLUENŢĂ”, fiind vorba de primele şi ultimele cinci bacnote din teancul de bani găsiţi într-un plic.  Întâlnirea iniţială dintre Chişărău şi Ramona Şerban a avut loc la Iulius Mall, dar femeia a refuzat să ia plicul, plecând împreună cu bărbatul cu maşina spre biroul său. Aici, Chişărău a lăsat plicul cu „acte” pe care anchetatorii l-au găsit pe un birou.În plicul deschis erau 50.ooo euro. Ramona Şerban a fost internată la spital, neştiindu-se când va fi externată şi când va fi audiată de procurori.

UPDATE 8 19,49  CSM a anunţat că „Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 15 martie 2012, reţinerea şi arestarea preventivă a domnului judecător Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara. Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Secţia de Combatere a Corupţiei”.  Împotriva judecătorul Cătălin Şerban a fost începută urmărirea penală pentru trafic de influenţă, iar la această oră este audiat la sediul central al DNA. Din informaţiile existente până acum reiese că magistratul a dat asigurări că se vor rezolva problemele cu dosarul Moldomin, firma condusă de denunţătorul Iacob Chişărău, care este şi consilier judeţean PD-L. Firma Moldomin, care este fapt exploatarea minieră de minereu de cupru de la Moldova Nouă, a fost falimentată, fiind la această oră închisă.

UPDATE 9 8,14 Procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara.

UPDATE 10 9,16  DNA a anunţat oficial că l-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara care „a pretins de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora”.  Ieri, judecătorul a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la Chişărău suma de 50.000 euro, bani „ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane”. Consilierul judeţean PD-L Chişărău este, de asemenea, cercetat penal pentru trafic de influenţă.

 

 

8 COMENTARII

 1. Si atunci…. ne mai intrebam ??? de ce omul de rand nu mai are incredere in JUSTITIE??? Sigur viata este grea pt. noi toti, dar aceasta nu justifica DEZUMANIZAREA ,la care s-a ajuns !!! In ceia ce ma priveste am avut o experienta incredibila , la Curtea de Apel Timisoara…Poate voi povesti intr-o zi !!! cu dovezi…oricum tema este de neimaginat !!!

 2. Va dati seama cine au trasat dosarele grele de faliment:
  la Tribunalul Timis: judecatoarea Casiana Seculi;
  la Curtea de Apel: judecatorul Catalin Serban.
  Fara comentarii…
  Si daca vreti mai putem da exemple!
  Oameni buni, acesti magistrati au salarii de peste 10000 Ron pe luna!

 3. Chisalita,
  Nu stiu cum a fost experienta ta la CATM dar a mea este in continuare halucinanta. Traiesc un vis urat din care nu ma mai trezesc. Imi doresc ca DNA sa aiba suficiente probe in acest dosar pentru a merge mai departe cu retinerea celor 3 judecatori ce au solutionat recursurile…..As fi foarte fericita sa le sparga cineva gasca . Vad insa ca nimeni nu vorbeste despre cum au aflat cei de la DNA despre intentiile lui Chisarau . Caci oprirea sa in trafic presupune existenta unor indicii temeinice anterioare acestei actiuni, o monitorizare atenta a cauzei , care are cu totul si cu totul alte surse……
  Poate vom afla curand…

 4. CURIOS CUM NU ESTE AMINTIT NUMELE LUI CHISALITA CARE ESTE CREIERUL AFACERILOR TUTUROR IN ACEST ORAS
  CA EL SE LAUDA CA PE TOTI DIN TIMISOARA II ARE LA MANA
  HALAL GASCA ,DIN PACATE ,PE BANII NOSTRI

  • @ liviu
   Nu am nici o explicatie, pentru faptul ca numele CHISALITA, nu apare. Am insa o precizare, nu exista intre noi nici un grad de rudenie.

 5. @avocata
  Experienta mea a fost …mai mult decat traumatizanta. Fiind vorba de un litigiu de munca, unde ….de obicei asa cum sant si prevederile legale…” mai favorabile angajatului”….cam toti castigau !!!!!.Eu NU !!!! Ceia ce a fost socant ,insa il constituie faptul ca fiind si jurist, nu am avut dreptul sa -mi sustin in nici un mod aparatea. Nici un singur cuvant !!!!!! in apararea mea.Si cum , consecintele acestiu proces au fost destul de grave d.p. de v. financiar, moral etc. eu voi avea curajul sa public si numele D-nei Judecator si voi da si presei motivarea Curtii de Apel Tms.Pt. ca si altii sa observe realitatea.
  In ceia ce priveste ….cum au aflat ???? simplu, au inceput sa se vanda intre Ei !!!! Acum este batalia pt. locurile pe care se candideaza, deci…..se mai elimina cate unul si se face …Loc. Pentru noi, insa totul este ca o motivatie a „justitiei divine”, totul venind in Postul Pastelui si cine stie???? poate ii va mai lamuri pe cei care in loc sa imparta Dreptatea, incearca sa distruga destine…..

 6. @liviu

  Sa zici multumesc ca inca mai poti respira caci conform neuronului tau singuratic Chisalita face totul in orasul Moldova Noua. Deci sa spui multumesc pentru aerul pe care ti-l da sa-l respiri, desi, fie vorba intre noi, il respiri degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.