Maidanezii au sărbătorit înfrăţirea Timişoara – Karlsruhe

Maidanezii au sărbătorit înfrăţirea Timişoara – Karlsruhe

2
DISTRIBUIȚI

Ceremonie cu fast, astăzi, în Timișoara. E ora 10, iar la capătul străzii Alba Iulia, colț cu Piața Libertății – lângă fântână, primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza, împreună cu primarul orașului Karlsruhe Heinz Fenrich și alți oficiali ai orașului german, așteaptă sobri debutul ceremoniei. Se sărbătoresc 20 de ani de colaborare cu orașul german, și urmează dezvelirea unei plăci.  Încet, dar sigur, locul se umple de oameni. Ceremonia tot nu începe. Probabil ceva lipsește. Dinspre Piața Libertății, își face apariția, grăbit nevoie mare,  unul din simboluri urbei de pe Bega. Un câine comunitar, care încearcă să își facă loc prin mulțime, doar doar o prinde un loc bun la spectacol. Stârnește instant amuzamentul participanților. Vorbim despre cetățenii de rând, obișnuiți cu fenomenul, căci, un domn îmbrăcat la costum bate cu piciorul în astfalt, încercând să îl gonească. Câteva secunde de buimăceală, câinele pare rătăcit.  Ghinion. Instinctul câinelui își face simțită prezența.


O taie printre oameni, ață lângă fântână.

 

Primarul Ciuhandu și vicele Orza nu sunt impresionați de oaspete, și stau, în continuare, serioși. Începe ceremonia. Ciuhandu ia microfonul și spune: „Este un eveniment deosebit, o noare să avem lângă noi o delegație din Kasluhe, oraș cu care suntem parteneri de 20 de ani”. Obosit și însetat, căci să nu uităm, a venit în grabă mare, câinele bagă adânc botul în fântână și soarbe, cu poftă,  niște apă. Între timp, primarul continuă cu realizările și beneficiile colaborării dintre cele două orașe. Captivat de discurs, câine nostru se întinde pe asfalt, la câtiva metri de oficialități. Se lăfăie mai ceva ca într-un pat de bambus.  În vreme ce primarul continuă discursul despre importanța evenimentului, câinele se plictisește, se ridică și o taie înspre centru.  În scurt timp, la microfon vine și primarul orașului Karlsruhe. O cuvântare scurtă și are loc dezvelirea plăcii. La scurt timp după, are loc un concert susținut de tinerii artiști invitați, iar lumea se înveselește. Câinele comunitar este dat uitării în ritm de tobe.

2 COMENTARII

  1. hahahhaha foarte tare titlul „Maidanezii au sărbătorit …..”-sincer am crezut ca e vorba de politistii locali (supranumiti si maidanezii locali :-))) )

  2. PE SCURT …TIMISOARA A FOST FACUTA DE RUSINE PRIN ACEST INCOMPETENT5 UMFLAT PE NUME GH CIUHANDU CARE IN 16 ANI NU A REUSIT SA REZOLVE PASNIC SOARTA CAINILOR COMUNITARI …EU IN 4 LUNI REZOLVAM PROBLEMA, RUSINE INCOMPETENTULE ..CRIMINALULE

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.