Parcul Rozelor, inaugurat electoral cu porumbei albi de administrația Ciuhandu

Parcul Rozelor, inaugurat electoral cu porumbei albi de administrația Ciuhandu

4
DISTRIBUIȚI

Parcul Rozelor, astăzi, ora 11. Plouă torenţial. Câţiva cetăţeni îmbrăcaţi cu dischis asistă, chirciţi sub umbrele, la marea ceremonie de inaugurare a spaţiului proaspăt reabilitat. La intrarea în parc, un sobor de preoţi începe sluba de sfinţire a locaţiei. În spatele lor, primarul Gheorghe Ciuhandu şi candidatul UPT la şefia Consiliului Judeţean Timiș, Marius Cârceie,  stau în linie şi ascultă cuminţi slujba, alături de Preasfinţitul Paisie Lugojanul.  Cu o întârziere de zece minute apare şi vicele Adrian Orza, candidatul la funcţia de primar. După finalizarea slujbei de sfinţire  şi eliberarea unui stol de porumbei albi în văzduhul din care cad picuri reci, spre disperarea participanţilor, care mai au puţin şi se duelează în umbrele, se pleacă într-o mică plimbare prin parc. Toate bune şi frumoase, mai puţin pavajul.


Pe unele alei, dalele sunt încojurate de pietricele mici, care efectiv ţi se lipesc de talpa pantofilor, în ploaia năpraznică. „Pe aici nu poţi veni cu tocuri”, sesizează o doamnă. La mijlocul parcului Ciuhandu se opreşte la microfon. „Vreau să vă liniştesc. Inaugurarea nu se face în campanie,ci se face acum, pentru că atât au durat lucrările”. Recită rapid pomelnicul  executanţilor. „Le mulţumesc, au muncit sub îndrumarea domnului Orza”. Vicele zâmbeşte.  Îi vine rândul la microfon şi mai lămureşte şi el cum a fost posibilă minunea finalizării parcului. ”Astăzi s-a spus adevărul despre Parcul Rozelor. Faptul că a fost terminat e meritul celor care au muncit. Faptul că nu s-a terminat mai devreme e meritul celor care nu au muncit şi pozează în salvatorii oraşului”. O singură nemulţumire are vicele.  Că parcul este împrejmuit de garduri, lucru anormal într-o ţară europeană.  Dar nu e bai mare, poate poate în câtiva ani se pot da jos.  Deşi plouaţi, la propriu, oamenii sunt veseli.  Ciuhandu revine la microfon.  “Atât că eu trebuie să ajung la Colterm”.  Lumea se împrăştie, unii către casă, alţii prin parc să admire cele 900 de soiuri de trandafiri, cu preţuri între 4 şi 25 de euro, „în funcţie de proveninenţă”.  La ieşire, strada e păzită cu mare grijă de Poliţia Locală, care nu vede că o maşină cu reprezentanţi ai  primăriei o taie pe contrasens.

4 COMENTARII

  1. Papusica Loredana Codrut. In ce clasa mergi tu la scoala? O sa te faci invatatoare, banuiesc, fiindca tare iti plac compunerile.Sau poate visezi sa devii ziarista, dar pana atunci iti trebuie muuuuulta scoala. Iti doresc succes.

  2. Alo, Don’ Orza cum adica dam gardul jos!? Pai tocami ce ne-a costat o gramada de bani refacerea lui sub indrumarea ta, cum a zis si „tata” Ciuhandu. Sau il dam in viitoarea campanie si-l trecem la realizari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.