Incendiul catastrofal de la depozitul de materiale plastice, provocat de o mână...

Incendiul catastrofal de la depozitul de materiale plastice, provocat de o mână criminală

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii au continuat, în această dimineață, cercetările la depozitul de pe strada ion Ionescu de la Brad din Timişoara, care a fost mistuit de un incendiu devastator. Focul a cuprins materialele plastice depozitate acolo de o firmă de reciclare, echipele de intervenţie având nevoie de aproape patru ore pentru a lichida incendiul. În urma anchetei, specialiştii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, la faţa locului fiind identificate două focare de la care s-a declanşat nebunia. „Cel mai probabil, focul a fost aprins cu o brichetă”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”, locotenent Sindia Vlaia.


În incendiu au ars 25 tone de materiale plastice, dar intervenţia promptă a pompierilor a salvat clădirea din apropiere şi mai multe camioane aflate în zonă. Ancheta a fost preluată de poliţişti, care încearcă să-i identifice pe autori, una dintre pistele urmărite fiind aceea că incendiul nu este decât rezultatul unei reglări de conturi între firmele de reciclare.

Coloana de fum şi foc a putut fi observată, azi noapte, de la kilometri distanţă. Şeful Gărzii de Mediu Timiş, Marian Eperieş, a declarat că ” staţiile urbane de monitorizare a calităţii aerului nu au înregistrat depăşiri ale valorilor penste limitele admise. A fost o poluare punctuală. Am avut noroc şi cu vântul care a bătut şi conul de fum nu a luat-o spre oraş, ci spre exterior. Societatea avea aviz de mediu, dar va fi aplicată o amendă pentru poluarea aerului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.