Un nou document obligatoriu pentru obţinerea certificatului de urbanism

Un nou document obligatoriu pentru obţinerea certificatului de urbanism

6
DISTRIBUIȚI

Din luna decembrie, municipalitatea va introduce noi condiţii pentru obţinerea certificatului de urbanism. Imediat după instalarea în funcţie, primarul Nicolae Robu anunţa că nu se va mai acorda niciun document de contrucţie fără o poză de context, care să arate unde se doreşte  ridicarea unei construcţii, pentru a vedea clar dacă se integrează în decor. Astăzi, edilul şef a avut o şedinţă cu angajaţii Direcţiei de Urbanism, în cadrul căreia „le-am cerut să introducă în lista de documente necesare pentru obţinerea certificatului de urbanism şi o piesă numită desfăşurător stradal.


Aveam poză de context, dar era sarcina inspectorilor de zonă şi prin urmare dosarele erau depuse fără această piesă, ulterior inspectorii de zonă mergând pe teren şi făcând poze”.  Practic, toţi cei care doresc să obţină o autorizaţie de construcţie trebuie să anexeze la dosar o imagine realizată de preferinţă pe calculator care să arate strada cu toate elementele pe care le cuprinde,  în care să fie introdusă şi construcţia care se doreşte a fi ridicată pentru a vedea dacă aceasta se integrează în peisaj. Şi pentru ca lucrurile să meargă ca la carte, Robu a anunţat că angajaţii de la Urbanism vor face cursuri customizate furnizate de Universitatea Politehnica Timişoara, asta pentru că din cei 40 de oameni care muncesc aici, doar trei sunt arhitecţi.

6 COMENTARII

  1. Domnule primar v-am votat si-mi pare rau. Si asa era mica parcarea la spitalul judetean , acum ati aprobat imprejmuirea celei din stanga ca sa fie si mai putin loc de parcare. A cui este firma care ati plasat-o pe parcare dle.primar ? Cata shpaga a dat ? Vin oameni batrani si bolnavi de departe , altii in carje , si trebuie sa parcheze la un km. Mi-e mila de ei . Dar dv. si amaratului ala de manager de la Judetean ce va pasa ? V-ati vazut cu saci-n caruta si acum va doare-n shpitz de poPULIMEA care v-a votat. Nu e bine d-le primar , nu e bine – vorba piratului natzional.

  2. Asta doar daca va fi prevazut si in Lege 50/1991 mod. si rep. Altfel pare un abuz al autoritatilor locale. Legea prevede cu totul altceva domnule PRIMAR.

  3. Si asa in Timisoara sa obtii o autorizatie de construire e o problema foarte mare. Din experienta , ai nevoie de tot felul de avize , acte , formulare inventate care nu au nici un rost. Ne scarpinam in cap pe dupa colt.

  4. @heavean
    Si in Bucuresti e la fel sau oriunde. De ce crezi ca candideaza astia la primarie daca nu pt spagile de rigoare? De ce crezi ca vin saraci la primarie si apoi traiesc ca LIS fara griji pina la 100 de ani?

  5. Traiesc bine, ca sintem noi cetatenii prea toleranti! Demonstratii, sa pice tot cei ce nu-si respecta promisiunile facute inainte de alegeri! Pina nu vor fi convinsi ca primaria nu este a lor, nu se schimba nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.