Cum se va circula în zona centrală a Timişoarei după ce se...

Cum se va circula în zona centrală a Timişoarei după ce se realizează pasajul subteran din Piaţa Victoriei

2
DISTRIBUIȚI

schema inel

S-a aprobat varianta de realizare a pasajului subteran din Piaţa Victoriei, astăzi în şedinţa consiliului local Timişoara. Edilul şef, Nicolae Robu, a explicat că „proiectul își propune să închidă Inelul 1 prin pasajul pe care vrem să-l realizăm în Piața Victoriei prin jumătate din actualul subpasaj. Este inelul care a fost gândit de sute de ani, dar a fost desființat când Piața Victoriei a devenit zonă pietonală. Soluția nu poate fi decât realizarea unui subpasaj prin Piața Operei. Pe acest traseu de la Modex, intersecția Brătianu cu Michelangelo, Continental, Banca Națională, Bastion, Punctele Cardinale, Piața Mărăști, Piața 700, Materna și Modex, vor circula mașini mici și microbuze. Pe tot acest traseu, mai puțin Piața 700 și intersecția străzii 20 decembrie cu Brătianu vor circula și mijloace de transport și vehicule mai mari.


Din Piața 700, acestea vor fi deviate pe traseele actuale ale mijloacelor de transport, pe traseul strada Paris – Spitalul de Copii, Catedrală și avem două posibilități, una este să se treacă prin fața Primăriei și apoi să se intre pe inel, cealaltă să mergem pe traseul actual ocolind Capitolul. Pentru mașinile mici traseul este extrem de scurt. Pasul următor este să închidem și celelalte inele de trafic. În porțiunea de la Modex și până la intersecția cu strada 20 decembrie și bd. I.C. Brătianu vom avea și o parcare subterană. Vom realiza aici circa 500 de locuri de parcare. Vrem să abordăm lucrurile în acord și cu posibilitățile financiare pe care le avem. Va fi extrem de simplu de circulat, cine dorește să iese de pe inel se încadrează pe o bandă exterioară. Cine vrea să intre pe inel ajunge în punctul de racord fără niciun conflict, intră și o ia la dreapta. Cine circulă pe inel trebuie să o facă pe una din benzile interioare”. Studiul prezentat astăzi a costat nu mai puţin de 15.000 de euro. Sursa din care vor proveni banii aferenţi lucrărilor este una necunoscută, la fel ca şi data la care ar urma să începaă lucrările, având în vedere că “Acvariul” încă nu a fost demolat cu totul.

2 COMENTARII

  1. Cum adică ”Sursa din care vor proveni banii aferenţi lucrărilor este una necunoscută, la fel ca şi data la care ar urma să începaă lucrările, având în vedere că “Acvariul” încă nu a fost demolat cu totul.”, măi Loredano? Altfel spus ce-are sula cu prefectura? Adică sursa de finanțare ar fi fost cunoscută dacă acvariul ar fi fost demolat cu totul? Sau data la care ar urma să înceapă lucrările? Doar nu după dispariția acvariului se așteaptă pt. că ăsta e oricum aproape dispărut dar cred că s-ar fi putut lucra la subpasaj și cu acvariul acolo. Mie unul mi-au plăcut covrigii de la acvariu și nu-nțeleg ce-a avut Robu cu care eu țin în general cu el că nu cerea de mâncare ci dădea.

  2. pe cind va apucati de pasajul de la michelangelo? sau pe ala nu il faceti pt ca este proiectul exprimarului? acea intersectie e mai aglomerata decit centrul orasului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.