Botezul şi cununia, doar în bisericile parohiale. Cum și-a motivat decizia Sinodul...

Botezul şi cununia, doar în bisericile parohiale. Cum și-a motivat decizia Sinodul Bisericii Ortodoxe Române

3
DISTRIBUIȚI

Cununie-religioasa-nunta-Vio-si-Cristi-fotonunti.com-6

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei să aibă loc numai în bisericile parohiale, cu respectarea rânduielilor liturgice.


Decizia a fost luată ieri, în şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (BOR), informează Mediafax.

Potrivit Patriarhiei Române, decizia a fost luată „pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine”. Totodată, în şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate în bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate în luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfântului Sinod, la încheierea Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, aproape 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de îmbrăcăminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare şi lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sărace, cu membri bolnavi sau cu mulţi copii, a precizat Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

3 COMENTARII

  1. Multe comentarii retardate am vazut pe net legat de asta. Ce intelegi voi din stire?
    Pur si simplu aceste servicii religioase(nu cele civile) nu se vor mai efectua decat in biserica, adica nu la manastiri si nu in cadru privat(daca s-or fi efectuat vreodata in cadru privat).
    E valabil doar pentru cei ce vor o ceremonie ortodoxa, care nu e obligatorie pentru nimeni. Restul pot sa faca ce vor.

  2. De parca manastirile sunt in cadru privat…Oricum slujbele se fac cu mult mai mult har la manastiri decat la biserici,deoarece preotii au devenit oameni de afaceri si nu prea ii mai intereseaza slujbele ci doar veniturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.