EXCLUSIV Fostul primar Gheorghe Ciuhandu intră în afacerile cu energie. Vezi ce...

EXCLUSIV Fostul primar Gheorghe Ciuhandu intră în afacerile cu energie. Vezi ce spune despre proiectul său

8
DISTRIBUIȚI

gheorghe ciuhandu latt

Fostul edil al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a devenit, după încheierea celui de-al patrulea mandat de primar, un om de afaceri cu iniţiativă şi e pe cale să pună pe picioare o afacere care pare a fi din ce în ce mai tentantă pentru tot mai mulţi întreprinzători, căci, după ce e pusă pe picioare, efortul pentru obţinerea profitului e minim.

Gheorghe Coriolan Ciuhandu doreşte ca împreună cu sora sa, Diana Felicia Oana, să construiască un parc fotovoltaic racordat la sistemul energetic naţional, pe un teren de aproape 15 hectare, extravilan, pe care cei doi l-au moştenit la Salonta. Planul urbanistic zonal a fost întocmit de SC Bauplan SRL, firmă care aparţine fiului fostului primar.


Până acum, procedurile administrative s-au derulat într-un ritm demn de invidiat. În toamna anului trecut au fost făcute primele demersuri către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor pentru emiterea acordului de mediu şi s-a obţinut de la primăria oraşului certificatul de urbanism. Agenţia a propus ca terenul pe care urmează a fi amplasate panourile fotovoltaice să fie introdus în intravilan şi să fie executate câteva lucrări edilitare minore. Consiliul local Salonta a adoptat, la rândul lui, o hotărâre prin care aprobă planul urbanistic zonal pentru amplasarea unei centrale şi a panourilor fotovoltaice racordate la sistemul energetic, a unor căi de acces şi platforme în vederea producerii de energie electrică.

Gheorghe Ciuhandu spune că nu e vorba de o afacere pe bani europeni ci de una privată, pentru care caută finanţare. „Am contactat diverşi întreprinzători pentru a obţine credite, eu nu am banii necesari, este o preocupare care merge în paralel cu obţinerea autorizaţiilor necesare. Am discutat mai multe variante, există unele reticenţe pentru că se aşteaptă şi o modificare a legislaţiei în domeniu. Lucrarea ca atare nu e pretenţioasă, cheltuielile mari sunt pentru autorizaţii şi pentru racordarea la sistemul naţional” a declarat, pentru PRESSALERT.RO, Gheorghe Ciuhandu, adăugând că nu poate preciza deocamdată la cât s-ar putea ridica investiţia.

În zona de vest a ţării, primul parc fotovoltaic a fost construit la Buziaş de compania timişoreană Constructim. Pe o suprafaţă mult mai mică, de doar 1,9 ha, au fost amplasate 3.800 de panouri, costurile ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro. Investitorii declarau, la vremea respectivă, că speră să acopere cheltuielile şi să obţină profit în şase-şapte ani.

8 COMENTARII

  1. Are bani! Doar a vindut spitalele de copii, tiganilor! Sper sa plateasca cu virf indesat in fata lui Dumnezeu, si el si fiu-su si toata familia! Numai dupa faptele sale.

  2. Nu vreau sa deranjez, …banii pentru afacere provin din ‘coabitarea financiara ‘ cu tziganii in schimbul caselor, nu stiu, intreb si eu ?!?

  3. O mulțime de cretini portocalii fabulează. Afacerile cu țiganii datează din vremea lui Viorel Oancea, care s-a făcut băsist și a scăpat de justiție. Ciuhandu a stopat construcțiile ilegale, a dărâmat trei mizerii cu turnulețe, cum n-a mai făcut niciun alt primar din România, iar țiganii l-au amenințat cu moartea, de fiecare dată. Soția și fiul lui Ciuhandu muncesc în mediul privat de peste zece ani de zile. Bineînțeles că au adunat câțiva bănuți. Dar e mai ușor să latri în stil băsist, decât să înțelegi realitatea. Mi-au spus mai mulți timișoreni în etate că nu-și amintesc să fi văzut atâta neglijență la spațiile verzi ca acum, Norocul este că Ciuhandu a amenajat perfect toate parcurile, că altfel….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.