Pivniceru ar putea renunța la funcția de ministru în favoarea unui post...

Pivniceru ar putea renunța la funcția de ministru în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituțională

0
DISTRIBUIȚI

pivniceru_64539600

Mona Pivniceru a confirmat, aseară, că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională (CC), cu susţinerea PNL, însă a evitat să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context, potrivit Mediafax.


„În ceea ce mă priveşte, este adevărat”, a spus Pivniceru, la Antena 3, după ce a fost întrebată despre susţinerea sa pentru CC de către PNL.

Ministrul Justiţiei a explicat că ar atrage-o un post de judecător la CC, pentru că vocaţia ei „de origine este cea de judecător”, însă a evitat să dea un răspuns ferm cu privire la plecarea de la conducerea ministerului. Mona Pivniceru a adăugat că alegerea pe care o va face va depinde de „un complex foarte important de factori” şi că opţiunea care „va triumfa” va fi „cea care este cea mai aproape de structura” ei.

Demnitarul a mai spus că unul dintre lucrurile care ar putea-o determina să rămână la conducerea Ministerului Justiţiei este să numească şefii Parchetului General şi DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat tot ieri că ministrul Mona Pivniceru este susținută la Ministerul Justiției până I se va încheia mandatul, însă poate fi „o formulă” şi pentru Curtea Constituţională, fiind luată în considerare experienţa de magistrat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.