Rugbyștii de la RCM au împărțit mărțișoare speciale de 1 martie. Vezi...

Rugbyștii de la RCM au împărțit mărțișoare speciale de 1 martie. Vezi cine le-a realizat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_40082" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">martisoara rcm10_resize
Durii de pe teren, lorzi de 1 martie Foto: Adrian Pîclișan

Echipa de rugby RCM MVT Universitatea de Vest a ținut să le sărbătorească pe reprezentantele sexului frumos din Timișoara. Jucătorii, atât cei români, câț și cei străini, împreună cu antrenorii, au împărțit mărțișoare vineri după-amiaza în mall pentru a sărbători venirea primăverii.

Nu doar gestul a fost unul special, ci și mărțișoarele. Clubul a cumpărat 300 de mărțișoare de artistul care le-a creat, un bătrân care suferă de ulcer varicos și avea nevoie de bani pentru tratament. Toate modele de mărțișoare au fost realizate din hârtie, cu multă migală, manual. Proaspăt revenit de la națională, Daniel Carpo a mărturist că este prima dată când oferă simbolurile primăverii în calitate de jucător de rugby. ”Mărțișoarele sunt confecționate manual de o persoană bolnavă de ulcer și prin acest gest încercăm să îl ajutăm și pe dânsul și să aducem o primăvara frumoasă doamnelor și domnișoarelor care ne-au fost alături și ne dorim să fie și de acum încolo. Pentru mine e prima acțiune de acest gen, la Timișoara e mai caldă atmosfera și se prețuiesc mult valorile umane”, a declarat numărul 8 de la RCM, Daniel Carpo.

Dacă pentru jucători români împărțitul mărțișoarelor nu avea necunoscute, pentru străini a fost o adevărată premieră să de amicile cadouri doamnelor și domnișoarelor. Însă chiar și în îndepărtata Africa de Sud, ziua de 1 Martie este marcată prin faptul că toată lumea se îmbracă în alb și roșu, culorile neaoșului mărțișor românesc. ”Sărbătorim și noi prima zi de primăvară din România. Vrem ca doamnele să știe că suntem duri pe teren, dar suntem cu totul altfel în afara lui și suntem alături de ele. Știu că mărțișoarele se dau femeilor și astăzi vom avea mai multe iubite.Noi de 1 Martie nu dăm cadouri, dar ne îmbrăcăm în alb și roșu pentru a marca venirea primăverii”, a declarat antrenorul Chester Williams. Uul dintre cei mai nedumeriți a fost  Jody Rose, care privea mirat mărțișoarele. ”Am auzit că în fiecare 1 Martie dați așa ceva femeilor, asta e tot ce știu. Și noi avem tradiția cu alb și roșu, dar fără cadouri”, a povestit Rose. De duminică, distracția va trece la alte cote pentru echipă, deoarece jucătorii vor pleca într-un cantonament de team-building la Arsenal Park.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.