Spectacole de tradiție la Opera din Timișoara în martie

Spectacole de tradiție la Opera din Timișoara în martie

0
DISTRIBUIȚI

NuntaluiFigaro2

Pasionații de operă și operetă au parte, în prima lună a primăverii, de o serie de spectacole clasice ale genului. De la Nunta lui Figaro, capodopera lui Mozart, până la elaborata Țară a Surâsului, semnată de Lehar, până la sfârșitul lunii timișorenii sunt invitați într-o călătorie muzicală fantastică, într-o lume plină de drame, veselie și mister.

MADAMA BUTTERFLY de G. Puccini – Dumincă, 10 martie, ora 19.00

A fost jucată prima dată în Brescia în 1904 și este o operă în două acte a cărei acțiune se petrece la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Frumoasa Cio-Cio-San (Madama Butterfly) se căsătorește cu ofiţerul american Pinkerton, care nu ia în serios dragostea acesteia pentru el. Când se reîntoarce în Nagasaki, Pinkerton vine cu soția sa și dorește doar să-și ia copilul în America. Viața Madamei Butterfly este dată peste cap, iar drama acesteia este pusă pe note pline de emoție.

ȚARA SURÂSULUI de Fr. Lehar – Miercuri, 13 martie, ora 19.00

Spectacolul de operetă care spune povestea unei iubiri imposibile care se desfășoară în China, un loc al opulenței și exotismului. Spectacolul este regizat de Marina Emandi Tiron, scenografia îi aparține Getei Medinski, iar coregrafia spectacolului a fost concepută de Carmen Cojocaru.


Vor evolua, în rolul Prinţului Sou Choong, Cristian Bălăşescu și soprana Mihaela Marcu, în rolul Lisei, conducerea muzicală a spectacolului îi aparține Mihaelei Silvia Roșca.

NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart –  Luni, 18 martie, ora 18.00

Opera-bufă în patru acte este cea patra propunere pentru iubitorii de operă timișoreni. Nunta lui Figaro, un spectacol care îl are ca și dirijor pe David Crescenzi din Italia, o regie semnată de Marina Emandi Tiron, sceongrafă fiind Geta Medinski. “Nunta lui Figaro” este considerată o compoziție plină de culoare și dinamicitate care dezvăluie personajele pe rând, folosindu-se de principala lor trăsătură de caracter. Premiera mondială a  acestei opere comice a fost în 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena.

TOSCA  de G. Puccini – Miercuri, 20 martie, ora 19.00

Este povestea unei frumuseți romane care se îndrăgostește de pictorul idealist Cavaradossi, care reușește să intre în confict cu șeful poliției. Acțiunea operei în trei acte se petrece în Roma anilor 1800. David Cresecenzi din Italia va dirija spectacolul, regia artistică îi aparține lui Ognian Draganoff din Bulgaria, decorurile sunt marca lui Boris Stoynov, tot din Bulgaria, iar costumele poartă semnătura Kristinei Nagy.

BAL MASCAT de G. Verdi – Duminică, 24 martie, ora 19.00

Verdi este cel de-al șaselea compozitor pe care OTR îl prezintă timișorenilor. Spectacolul de operă în trei acte a avut premiera la Teatro Apollo din Roma, în 17 februarie 1859. Resposnabili pentru succesul operei pe scena din Timișoara vor fi David Crescenzi în calitate de dirijor, Frans Meewis din Olanda, regizor, Grigore Gorduy, decoruri, Geta Medinski, costume. Din distribuție fac parte: Cristian Bălășescu, Dan Patacă, Lăcrimioara Cristescu, Liliana Neciu, Nicoleta Colceiar, Bogdan Zahariea și Mihai Sâmboteanu.

Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Operei, str. Marasesti nr. 2, telefon informatii si rezervari: 0256/201286, orar zilnic: 10.00 – 13.00 si 16.00 – 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.