Cum vor medicii de la Clinica de Dermatologie să boicoteze intenţia municipalităţii...

Cum vor medicii de la Clinica de Dermatologie să boicoteze intenţia municipalităţii de a-i muta în Complexul Studenţesc UPDATE Studenții se alătură medicilor la protestul „halatelor albe”

1
DISTRIBUIȚI

dermato14_resize

Medicii şi asistentele medicale care lucrează în cadrul Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărăşeşti nu concep ca Primăria Timişoara să îi mute pe strada Daliei într-un fost cămin. După ce au întrerupt activitatea de două ori şi au organizat proteste spontate în curtea clinicii, astăzi, când aleşii locali votează în plen proiectul care prevede mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul oraşului, medicii îi îndeamnă pe timişoreni să ia parte la şedinţă îmbrăcaţi în halate albe. „Apel către toţi cei interesaţi de situaţia Clinicii de Dermatologie: la ora 15:00, la Primăria Timişoara va avea loc şedinţa în care se va vota mutarea clinicii. Vă aşteptăm pe toţi cei interesaţi să luaţi parte la şedinţă, în halate albe şi vom vedea cum ne vor putea ignora sau sfida cei cu drept de vot!”, scrie în mesajul postat pe Facebook de către medicul Maria Iordache.

Vă reamintim că Nicolae Robu a anunţat că doreşte ca Dermatologia să fie mutată din centrul Timişoarei, deşi se află în această locaţie de mai bine de 250 de ani, într-un cămin din Complexul Studenţesc, iar clădirea de pe strada Mărăşeşti să găzduiască toate consulatele din oraş.


Caius Solovan, şeful Clinicii de Dermatologie, nu a fost de acord cu această măsură şi săptămâna trecută s-a organizat un prim protest la care au participat în jur de 100 de medici, asistente medicale şi bolnavi internaţi. Astăzi, de la ora 15:00, aleşii locali votează proiectul de hotărâre propus de primarul Nicolae Robu.

UPDATE Câțiva studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara care fac cursuri în cadrul Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărăşeşti au semnat o petiţie împotriva deciziei primarului Robu de a muta clinica în Complexul Studenţesc. Aceştia, împreună cu medici şi asistente care lucrează în clinica din centrul Timişoarei, se vor îmbrăca astăzi în halate albe şi vor încerca să îi convingă de consilierii locali să nu voteze proiectul de hotărâre propus de primarul Robu. Caius Solovan, şeful Clinicii de Dermatologie, a organizat, astăzi, la ora 11.00, şi o conferinţă de presă extraordinară în care a prezentat principalele motive pentru care are tot dreptul să se împotrivească deciziei municipalităţii. „Nu au cum să ştie alţi specialişti mai bine decât mine dacă e bine sau nu ca Clinica de Dermatologie să se mute pe strada Daliei. Eu sunt mai abilitat să vorbesc pentru că am un atestat în managementul sănătăţii, nu ştiu ce pregătire au aleşii locali. În cazul în care, totuşi, proiectul va trece nu ştiu ce vom face, o să vedem ce este de făcut”, a adăugat Caius Solovan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.