Ce i-a făcut pe ortacii blocați în subteran să iasă din mină

Ce i-a făcut pe ortacii blocați în subteran să iasă din mină

0
DISTRIBUIȚI

mineri-0014-rt

Minerii din schimbul II de la Mina Paroşeni, care s-au blocat, aseară, în subteran la terminarea programului, au decis să iasă la suprafaţă după ce au primit asigurări de la Ministerul Energiei că începând de luni va fi preluată cantitatea de cărbune extrasă de la unităţile miniere din Societatea Naţională de Închidere a Minelor din Valea Jiului.

Potrivit directorului general a Societății Naționale Inchideri Mine (SNIM) Valea Jiului, Petre Drăgoescu, Ministerul Energiei a dat asigurări că, începând de luni, va fi preluată cantitatea de cărbune extrasă de la unităţile miniere din cadrul societăţii.


„Minerii au decis să iasă din subteran. Aceştia ne-au avertizat că dacă luni se va demonstra că promisiunea nu este onorată vor relua protestul”, a mai adăugat Drăgoescu.

Peste 200 de mineri s-au blocat aseară în subteran, nemulțumiți de faptul că nu au cui să livreze cărbune. CET-urile cu care cei de la Mina Paroșeni, din județul Hunedoara, colaborează au anunțat că au stocurile pline, astfel că nu mai de ce să ia materie primă. Reacția ortacilor a fost cauzată de teama că mina se va închide și ei își vor pierde joburile.

Foto: cugiralba.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.