”Panterele mici” de la BCM Danzio, campioane naţionale la U 23 GALERIE...

”Panterele mici” de la BCM Danzio, campioane naţionale la U 23 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-540282802">

DANZIO28_resize

”Panterele mici” de la BCM Danzio sunt noile campioane naționale sub 23 de ani la baschet feminin. Astfel, tinerele timișorence se alătură băieților care au cucerit titlul în urmă cu două zile la aceeași categorie de vârstă. Față de băieți însă, bănățencele erau deja cu titlul în buzunar înainte de ultimul meci câștigat la 1 punct cu U Cluj.

Danzio a câștigat cu 63-62 ultimul meci cu ardelencele medaliate cu argint la turneu. Danzio a început foarte bine, cu 15-7 după primul sfert. Ardelencele au revenit însă în sferturile următoare, 19-18, 9-7, respectiv 20-20. Clujencele au fost aproape de egalare la ultima fază a jocului după un coș cu fault când erau conduse cu 63-59. Ultima reușită a lui Emoke Szocs a fost însă de 2 puncte, deoarece jucătoarea a călcat linia, iar meciul s-a terminat în timp regulamentar. Cele mai bune marcatoare în acest meci au fost Antoinette Thompson, 18 puncte, Marta Fodor, 17 puncte și Christina Zidaru, 12 puncte.  De la Cluj, cele mai multe puncte au venit de la Andreea Pop, 19, și Flavia Ferenczi, 17.

Echipa ideală a turneului le-a avut în componență pe: Tunde Kilin de la Danzio, Flavia Ferenczi de la Cluj, Marta Fodor de la Danzio, Andreea Pop de la Cluj și Adina Stoiedin de la Danzio, care a fost declarată și MVP-iul turneului. Cea mai bună marcatoare a campionatului de tineret a fost Marta Fodor, Adina Stoiedin a făcut cele mai multe recuperări, iar clujeanca Norina Pop a dat cele mai multe pase decisive. Jucătoarea cu cel mai mare potențial de creștere a fost declarată Iulia Răileanu, pivotul ardelencelor.

Înainte de festivitatea de premiere, antrenorul Dan Ionescu a urcat scările din Sala ”Constantin Jude” până în înaltul tribunei. ”Profu” a făcut pedeapsa obișnuită pentru jucătoarea dacă ratează liberele la antrenamente. ”Suntem campioni naționali de mai demult, astăzi doar s-a desăvârșit acest sezon competițional. Mă bucur că am reușit să câștigăm și ambele meciuri de acasă. Ultimul meci a fost de un nivel foarte bun la această vârstă. Acest lucru demonstrează că baschetul este sportul numărul unu în Timișoara prin numărul mare de echipe divizionare. Baschetul se joacă și la nivelul juvenil, unde avem titluri la U 23 și la băieți și fete. Sperăm să nu rămână doar un titlu efemer, noi încercăm să le promovăm pe fete în continuare. A fost o sărbătoare și ne-am dorit foarte mult să încheiem cu o victorie. Pedeapsa cu scările o dădeam fetelor la antrenament să urce pe scări să vadă al câtelea jucător de baschet din Timișoara sunt și astăzi m-au trimis «Profu, mergeți să vedeți al câtelea sunteți» și am și aflat”, a declarat Dan Ionescu.

Adina Stoiedin este și căpitanul echipei mari, nu doar cea mai bună jucătoare de la  U 23. ”Mi-am dorit medalia de când am început acest campionat. Am fost unite toate fetele, ca o echipă, le mulțumim domnilor antrenori Dan Ionescu și Vera Gavrilă care au au fost alături de noi și când am jucat mai prost și mai bine. Nu mă așteptam să fiu MVP, am dat tot ce era mai bun de la mine, să joc pentru echipă. Nu m-am gândit să ies MVP. Da, mă responsabillizează că sunt căpitan, fiind și mai mică de vârstă e o onoare să fiu căpitanul Timișoarei. Mă bucur că am fost aleasă” a declarat Adina Stoiedin cu medalia la gât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.