Flashmob în centrul Timişoarei pentru micuții cu boala care-i ține distrați GALERIE...

Flashmob în centrul Timişoarei pentru micuții cu boala care-i ține distrați GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_7400

Zeci de timişoreni îmbrăcaţi în tricouri galbene au dansat pe ritmuri latino, aseară, pe platoul din faţa Operei ca să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii cu ADHD, o tulburare psihică gravă. Elevi de la unsprezece şcoli din judeţ, studenţi voluntari, copii, grupul Zumba Suada şi chiar persoane cu handicap s-au mişcat pe ritmuri de zumba preţ de câteva minute. Acţiunea a fost organizată de către Fundaţia de Abilitare Speranţa, în cadrul campaniei „ADHD Există” şi a avut ca scop sensibilizarea oamenilor cu privire la dificultăţile şi obstacolele pe care le întâmpină persoanele afectate de această tulburare.

Letiţia Baba, preşedintele Fundaţiei de Abilitare Speranţa, a spus, ieri, că ADHD este o tulburare psihică tot mai frecventă, nu există clasă în care să nu existe cel puţin un copil cu ADHD, dar de cele mai multe ori, „acel copil este văzut ca un copil neascultător, prost educat de familie sau se crede că nu are cei şapte ani de acasă. Noi lucrăm, din păcate, cu 35 – 40 de copii pe an, pentru că munca nu este numai cu copiul, ci şi cu familia, cu şcoala. Avem rezultate foarte bune, este important ca beneficiarul să fie integrat în unitatea şcolară, pentru că tot mai mulţi copii care prezintă acest diagnostic au eşec şcolar”.

În timp ce participanţii au dansat, voluntari ai Fundaţiei de Abilitare Speranţa au distribuit trecătorilor din centrul Timişoarei fluturaşi cu miturile şi realităţile referitoare la cauzele şi caracteristicile specifice copiilor care au deficit de atenţie cu hiperactivitate.


ADHD este o tulburare psihică gravă care afectează 5 – 7 % dintre copii şi între 4 – 5 % dintre adulţii din întreaga lume. Persoanele care suferă de deficitul de atenţie şi hiperactivitate reuşesc cu greu să-şi concentreze comportamentul şi să fie atente la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.