Timişorenii Bogdan Stanoiev şi Bogdan Cuzma între primii 20 la Raliul...

Timişorenii Bogdan Stanoiev şi Bogdan Cuzma între primii 20 la Raliul Deltei

0
DISTRIBUIȚI
Stanoiev finis (1)
Raliul Deltei a adus clasări bune celor doi piloţi timişoreni participanţi, Bogdan Stanoiev şi Bogdan Cuzma, care au terminat pe 10, respectiv 16, în clasamentul general. Ambii au concurat la clasa 11, clasa câştigată de Stanoiev. Bogdan Cuzma a obţinut şi locul 1 la debutanţi, dar şi locul 3 la juniori. Cele două echipaje din Timişoara ar putea urca însă un loc în clasamentul general de la Delta Rally dacă învingătorul, Francois Delecour, va fi descalificat.
Raliul Deltei a contat ca etapa a treia în Campionatul Naţional de Raliuri şi s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă în judeţul Tulcea, cu 109,8 km de probe speciale. Au terminat raliul 34 de echipaje din cele 46 înscrise la start. Echipajul Bogdan Stanoiev-Călin Maier de la ACS Big Racing Team s-a clasat pe locul 10 în clasamentul general şi pe primul loc la clasa 11. Echipajul care a concurat cu un Subaru Imprezza a scos un timp final de o oră 10 de minute şi 37,8 secunde.


După ce în Timiş Rally a fost nevoit să abandoneze, Bogdan Stanoiev a câştigat clasa 11 cu un avans de 2 minute şi 9,04 secunde faţă de următorii clasaţi, echipajul Banciu-Covaci. „Cu siguranță este o victorie de senzație. Chiar nu mă așteptam să învingem aici. Ne făcusem calculele și speram la o clasare în primii 3 dar a ieșit mult mai bine. E un rezultat foarte bun pentru noi mai ales în condițiile în care venim după 3 ani de pauză și suntem pe o mașină nouă. Nu a fost un raliu foarte solicitant, nu am mers la limită. Am fost primii de la început până la sfârșit în acest raliu frumos. Ziua a doua a fost mai grea pentru că trebuie să ne păstrăm poziția”, a declarat Bogdan Stanoiev. Timişoreanul obţine primele sale puncte în clasamentul general, după ce nu a participat şi prima etapă de la Braşov, iar la Timişoara i-a cedat maşina.
Şi echipajul Bogdan Cuzma-Dănuţ Haţigan de la CB Rally Vest a obţinut clasări importante, deşi au avut probleme la maşină după shakedown-ul de joi. Cei doi au concurat pe un Renault Clio şi au scos un timp general de o oră 15 minute şi 15  secunde, timp cu care au obţinut locul 3 la clasa 11 şi locul 16 în clasamentul general. De asemenea, Bogdan Cuzma (23 de ani) şi Dănuţ Haţigan au obţinut locul 1 la debutanţi, unde au fost cinci echipaje, şi locul 3 la juniori, unde au participat zece echipaje. „Am început cu ghinion la shakedown, s-a blocat cutia de viteze, dar cu ajutorul mecanicilor am reuşit să o reparăm în timp util. Încet, încet ne acomodăm cu noua suprafaţă şi sperăm să fie mai bine la etapele viitoare”, a declarat Bogdan Cuzma pentru Pressalert. Atât Cuzma, cât şi Stanoiev pot urca un loc în clasamentul Delta Rally. Francois Delecour a fost exclus datorită faptului că mecanicii au umblat la maşina francezului în parcul închis, fapt interzis de regulament. Delecour conduce şi în clasamentul general. O decizie în acest sens se va lua săptămâna viitoare la şedinşa tehnică. A patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri va avea loc la Cluj, în perioada 21-22 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.