Închisoare pe viață pentru Iancu Măran, bestia care a ucis o fată...

Închisoare pe viață pentru Iancu Măran, bestia care a ucis o fată de 14 ani și a rănit-o grav pe sora acesteia. Profilul psihologic al ucigașului de copii

4
DISTRIBUIȚI

criminal cs

Închisoare pe viață – aceasta a fost decizia Curții de Apel Timișoara care a judecat apelul în dosarul în care a fost trimis în judecată Iancu Măran, acuzat de uciderea unei fete de 14 ani și rănirea sorei de 17 ani. Bărbatul le-a dus pe cele două fete într-o clădire abandonată, la 15 kilometri de Oraviţa. După ce a ucis-o pe fata de 14 ani și a rănit-o pe sora ei mai mare, criminalul le-a aruncat într-un fost şanţ de irigaţii. Înainte de a le lovi cu cuţitul, Măran s-a luptat cu fetele. Cea mare a reuşit chiar să sune de pe mobil şi să povestească că sunt ameninţate, bătute şi fugărite de individul cu cuţitul în mână. Mama fetei a anunţat poliţia iar un echipaj a pornit în căutarea lor spre locul indicat. În apropierea locului în care s-a comis crima, poliţiştii l-au găsit pe Măran care a spus că a plecat să caute pe cineva. Asupra sa a fost găsit cuţitul plin de sânge.

Măran a povestit, ulterior, că le-a legat cu o sfoară de un copac ca să se asigure că fetele nu fug. Măran susţine că pentru a scăpa, fetele i-au aruncat cu nisip în ochi şi atunci a scos cuţitul şi a început să lovească în stânga şi-n dreapta până a obosit.


Când a văzut că fata de 14 ani sângerează foarte rău, a legat-o la gât cu o bucată de scotch şi a abandonat-o pe câmp. Anterior acestei crime, ăn septembrie 2002 a fost, bărbatul a fost principalul suspect după ce Ionela Hurdela, de 11 ani, a fost dată dispărută și ulterior găsită , după 11 zile, ucisă în peștera din apropiera localității Gârliște. Deși au existat indicii că Măran este autorul, acesta a fost achitat.

Iniţial, Tribunalul Caraş Severin l-a condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea fetei de 14 ani, dar şi Parchetul şi inculpatul au făcut apel. După ce Curtea de Apel Timişoara a admis apelul procurorilor şi l-a condamnat pe viaţă, Măran a făcut recurs care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un prădător sexual – asta spun specialiștii în criminalistică despre Iancu Măran. „Este categoric un personaj deștept. Cu un psihic foarte puternic. Este capabil să țină ascuns adevărul, și să inducă în eroare”, a spus procurorul criminalist Ioan Teacă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin. Asta, în condițiile în care, în urmă cu 11 ani, într-o expertiză a IML făcută după prima crimă comisă, acesta a fost calificat cu „intelect sub medie”. ”Nu are urmă de emoții. Se stăpânește perfect”, a dezvăluit criminalistul.

Prădătorii sexuali întotdeauna respectă tipare, conform psihiatrului Gabriel Diaconu. Prădătorul sexual e o persoană care într-un mod fundamental are o patologie în tot ceea ce înseamnă sexualitate relațională. De regulă acționează toamna sau primăvara, când organismul lor secretă cea mai mare cantitate de hormoni androgini. Își alege victime foarte tinere (ca să le poată domina) din cercul de prieteni. Se raportează la un super-bărbat și își mutilează victimele stăpânit de dorința de a batjocori, o faptă pe care până la urmă o înțelege a fi reprobabilă.

 

4 COMENTARII

  1. „Deontologic” n-ar fi mai indicat să i se administreze o frânghie și o bucată de săpun, „să nu-l mai vadă lumea niciodată”… ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.