PNL, înaintea şedinţei pentru Ministerul Transporturilor: “Decizia instanţei în cazul Silaghi este...

PNL, înaintea şedinţei pentru Ministerul Transporturilor: “Decizia instanţei în cazul Silaghi este definitivă”

0
DISTRIBUIȚI

ovidiu_silaghi

PNL precizează că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă, formaţiunea liberală amintind şi că acesta a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012, informează Mediafax. „Hotărârea de clasare a fost emisă de către Curtea de Apel Oradea în data de 12 aprilie 2013. Hotărârea acestei instanţe este definitivă şi irevocabilă şi nu poate fi atacată cu recurs în nicio instanţă. Prin această clasare subiectul este închis şi nicio instanţă sau instituţie a statului nu mai cercetează în vreun fel acest dosar”, se arată într-un comunicat de astăzi al PNL. În acesta se mai arată că „informaţiile vehiculate în presă cum că ANI ar fi făcut recurs sunt greşite şi fără fundament”.

„Tema a fost promovată ca subiect de presă în ultimele zile pe fondul speculaţiilor posibilei numiri a lui Ovidiu Silaghi la şefia Ministerului Transporturilor.


Menţionăm că Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor în perioada mai – decembrie 2012, timp în care a demarat introducerea managementului privat în companiile subordonate ministerului şi a iniţiat modificările cerute de Comisia Europeană pentru ridicarea pre-suspendării finanţărilor pe POS Transporturi”, se mai arată în comunicat. Precizările PNL au venit cu puţin timp înaintea şedinţei BPN al partidului în care urmează să fie făcută nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor, programată pentru ora 12.00.

O discuţie în USL privind un schimb de ministere între PSD şi PNL, în contextul în care PNL trebuie să facă o nominalizare pentru ministrul Transporturilor, nu este exclusă, au declarat surse social-democrate, ieri, la finalul reuniunii BPN al PSD. Sursele citate au menţionat că o astfel de discuţie nu a avut încă loc, dar că nu este exclusă. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, ieri, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc „zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL. „Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu – am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie”, a spus Ponta. El a arătat că va prelua interimatul la minister, dar a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.