Prima seară de show la Ziua Timişoarei – recital neprevăzut pe pile...

Prima seară de show la Ziua Timişoarei – recital neprevăzut pe pile şi „graniţa e la Orşova“

8
DISTRIBUIȚI

fely15_resize

Prima seară din cele dedicate sărbătoriri Zilei Timişoarei a debutat destul de timid, cu un public nu prea numeros, care a avut parte de recitalul trupei Desant. Formaţia al cărei album de debut a fost numit cel mai bun album metal al anului 2012 în România (conform Maximum Rock) a ieşit în faţa publicului alături de noul lor clăpar, Mihai Neagoe şi a abordat câteva piese din materialul discografic de debut „Joc de noroc“. Deşi solistul trupei Alex Anca nu s-a aflat în cea mai bună formă, fanii au apreciat aşa cum se cuvine concertul. Mai apoi, prezentatorul show-ului, nelipsitul Florin Mihoc („deţinătorul centurii negre la glume neizbutite“ – după cum s-a autocaracterizat la faţa locului) a introdus-o în scenă pe Claudia Popa, o solistă care nu a fost menţionată în programul serii, care s-a chinuit să-i facă pe timişoreni să danseze cu piese de Jennifer Lopez, Thalia sau Marc Anthony, fără prea mare succes, însă. La faţa locului, nimeni nu a putut să ofere detalii despre cum a fost „introdusă“ solista Claudia Popa în program, în dauna altor formaţii locale care şi-ar fi dorit cu ardoare acest lucru.

După acest moment neprevăzut, pe scenă s-au instalat Fely & The Band, care au venit la faţa locului cu o surpriză.


Alături de Fely, Horea Crişovan şi Florin Cvaşa s-a aflat şi Mircea Ardelean Jr la contrabas. Show-ul lor a fost deschis de o superbă variantă a piesei Teardrops de Massive Atack şi a inclus şi un moment în care Fely a cântat Nothing Elese Matters din repertoriul celor de la Metallica. Din păcate contrabasul invitatului special nu s-a auzit atât de tare precum ar fi trebuit, iar recitalul a inclus şi o serie de piese „la modă“ din repertoriul lui Olly Murs, Selah Sue sau Amy Winehouse. Cireaşa de pe tort a fost momentul când chitaristul Horea Crişovan îmbrăcat cu un tricou Rammstein a cântat cât se poate de voios o piesă din repertoriul Backstreet Boys (I want it that way). După aplauzele de rigoare, seara a continuat cu recitalul celor de la Vunk, care aşa cum era de aşteptat au repurtat succes cu piese ca „Stai pe spate şi hai/Să aprindem artificii pe tavan/Eu sunt tot ce tu n-ai/Dacă aprindem artificii pe tavan“ sau „Pleacă, Lasă-mă să mor/De dor, fericirea mea la naiba“. Pe parcursul recitalului solistul Cornel Ilie a cântat cu un fular alb – violet cu însemnele Poli Timişoara. După concert, muzicianul a rămas cât se poate de surprins de faptul că pe fularul respectiv era scris „graniţa la Orşova“.

8 COMENTARII

  1. Sunt artisti timisoreni care, probabil, isi doreau sa cante la aceste manifestari iar Timisoara promoveaza trupele de coveruri la nivelul asta? Artistii sunt cei care compun si canta piese proprii, asa se raspandeste/promoveaza si expune cultura locala, nu prin coveruri!
    Pacat.

  2. cea mai reusita sarbatorire a orasului a fost bordos artworks, cei care au facut showul de proiectie pe palatul baroc.
    inainte orza aducea trupe in voga in anii 80, robu aduce romani la oferta.

  3. Ma lasati cu prostiile Robu-lui?!Am renuntat sa mami particip la tigania asta ;ba e festivalul berii (de la 3 zile a ajuns la 10 -o porcarie),spectacolul organizat de Lidl (cat de cat ok),acum zilele TM ,cat de curand festivalul vinului si mai stie Dumnezeu ce alta tiganie .Se pare ca e reteta sigura pt betivaneala si destrabalare .
    Multumirea mea este ca timisorenii NU mai participa la asa ceva decat in treacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.