Cât le va imputa Robu profesorilor protestatari de la Colegiul Tehnic pentru...

Cât le va imputa Robu profesorilor protestatari de la Colegiul Tehnic pentru pagubele în scandalul mutării cu forța

7
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Situaţia profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest care ar fi trebuit să evacueze clădirea în care funcţionează pentru ca în locul lor să se mute elevii de la Liceul de Arte rămâne un subiect fierbinte. Ieri, edilul-şef Nicolae Robu comenta că se va adresa justiţiei pentru a interveni în acest caz. Astăzi, primarul a explicat că dosarul cu plângeri penale va fi gata la finele acestei săptămâni şi că pagubele produse prin refuzul de a respecta o hotârâre de consiliu local le vor fi imputate profesorilor în calitate de persoane fizice, şi nu instituţiilor pe care le conduc.


Totodată, Robu a clarificat din nou problema banilor. Acesta spune că plafonul de salarii pentru Colegiul Tehnic de Vest se va epuiza la finele acestei luni, astfel că pentru ultimul semestru ar fi nevoie ca municipalitatea să facă o cerere de suplimentare de fonduri către Ministerul Educaţiei. Robu spune că se mai gândeşte dacă va solicita banii pentru salarii,  dar un lucru e cert. Profesorii vor scoate din buzunarele lor nu mai puţin de 730.000 de lei, bani aferenţi cheltuielilor, care se ridică la 930.000 de lei, sumă totală din care  ministerul acoperă numai 200.000 de lei. Situaţia este cauzată de faptul că  la Colegiul Tehnic de Vest predau tot atâția profesori ca şi pe vremea când numărul de elevi era dublu. „Nu mai suntem în România mineriadelor”, a conchis Robu legat de proteste.

7 COMENTARII

  1. Mama ce viteaz ii primarele nostru… Cum se bate el cu profesorasii si femeile de servici, in loc sa se lupte cu mafiile si caracatita politica care au acaparat tot orasul… Bravo si la mai mare !

  2. bai dictator psihopat, beizadelelor de la arte de ce nu le-ai imputat sutele de mii de euro platite chirie pt ca au refuzat sa respecte HCL prin care trebuiau sa se mute pe rebreanu?

  3. Asta mi se pare santaj,sa iei salariile profesorilor.Ca doar nu le da Robu de la el.Cit despre profesori,nu au cum sa fie tot atiti cit erau pe vremuri.Normele prof. cit si tesa se fac la inspectorat care este angajatorul.Ei nu au nii o vina.Bine ca pe constructori ii pune la plata iar pt arte are 30000 de euro de chirie,asta fara utilitati.Va dati seama ce pile au unii,suuus de tot.Alta explicatie nu vad.

  4. OUG 92/2013 3. La articolul 104, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    (2) Finantarea de baza se asigura din bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, prin bugetele locale, pentru urmatoarele articole de cheltuieli, in functie de care se calculeaza costul standard per elev/prescolar:
    a) cheltuieli cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora;
    b) cheltuieli cu pregatirea profesionala;
    c) cheltuieli cu evaluarea periodica a elevilor;
    d) cheltuieli cu bunuri si servicii.”

  5. Niciodată nu exista suficienti bani din cota defalcata. TVA . Nu înțeleg unde au fost cadrele didactice in perioada in care s-a emis hot. De consiliu local? La scoala 9. Nu au învățat pana nu demult copii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.