„REFORMĂ” Pensionară de doi ani, fosta directoare a fost repusă în fruntea...

„REFORMĂ” Pensionară de doi ani, fosta directoare a fost repusă în fruntea Colegiului “Ion Vidu”. Câți șefi și-au pierdut posturile în învățământ

3
DISTRIBUIȚI

scris

Şcoala a început cu mai mulți directori și adjuncți noi în unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, după ce inspectorul şcolar general Cornel Petroman a decis să-i schimbe până cel târziu la data de 1 septembrie. Vorbim despre 19 directori, dintre care 13 din Timişoara şi şase de la sate, plus alţi 13 directori adjuncţi. În total, sunt 31 de persoane în funcții de conducere. Petroman declara în urmă cu o lună că directorii vor fi schimbaţi din mai multe motive. „În primul rând, directorii şi-au epuizat mandatul pentru care au fost numiţi. Unii au fost schimbaţi pentru că se pensionează, alţii nu mai doresc să ocupe această funcţie pentru că nu sunt în relaţii bune cu autorităţile locale, iar alţii nu şi-au făcut treaba”, explica în luna august inspectorul şcolar general.

Una dintre cele mai ciudate schimbări s-a produs la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”, unde Speranţa Catană, care a ieşit la pensie în urmă cu doi ani, a fost numită din nou director al instituţiei.


Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că acest lucru este posibil după ce a fost dată o ordonanţă de Guvern care permite reîntoarcerea în sistemul de învăţământ a unui cadru didactic, chiar dacă a ieşit la pensie. „Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 92 din anul 2012, directorii şi profesorii titulari pot rămâne pe funcţie trei ani de la pensionare. Avem o mare problemă în ceea ce priveşte ocuparea posturilor de directori la liceele de artă, greu se găseşte personal calificat”, a precizat Aura Danielescu. Speranţa Catană are 61 de ani şi a ieşit la pensie în anul 2011. Aceasta a fost numită director al colegiului în locul lui Marius Cârnu, care este, în acest moment, directorul adjunct al instituţiei. Cornel Petroman nu a putut fi contactat ca să explice de ce a fost schimbat Marius Cârnu din funcţie. Speranţa Catană va ocupa acest post pe o perioadă de un an şi a renunţat la pensie.

3 COMENTARII

  1. Competenta, sanatatea mintala si trupeasca, intelepciunea, profesionalismul trebuie sa primeze. Varsta biologica nu trebuie sa fie un criteriu de baza. Exista exemple, la nivel inalt care demonstreaza logica lucrurilor. Pentru mine Domnul Quintus Ionescu Mircea si Doamna Zoe Petre sunt doua personalitati fara varsta, plini de spirit, intelepciune, energie. Si nu sunt unici….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.