Explicația INCREDIBILĂ pentru care Primăria Timișoara refuză să pună în aplicare sentința...

Explicația INCREDIBILĂ pentru care Primăria Timișoara refuză să pună în aplicare sentința irevocabilă la licitația pentru reabilitatea centrului istoric

3
DISTRIBUIȚI

piata unirii din timisoara02

Primăria Timişoara riscă să piardă o parte din cei 70 de milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea centrului istoric pentru că nici în acest moment nu a fost desemnată o firmă care să realizeze lucrările. Reprezentanţii municipalităţii promiteau că în luna mai a acestui an proiectul va fi demarat, dar nu s-a făcut nimic în acest sens nici în septembrie pentru că se aşteaptă un răspuns de la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Nicolae Robu a afirmat, astăzi, că „în cazul în care contestaţia nu va fi finalizată în timp util, nu vom mai duce proiectul de reabilitare a centrului istoric la bun sfârşit în timpul care ne mai rămâne până la termenul final în care se încheie perioada de finanţare 2007 – 2013, perioadă care are anul 2015 ca ultimul termen de implementare de proiecte”. Edilul şef a precizat că nu se vor pierde fondurile europene în totalitate, ci o parte din acestea pentru că lucrările nu vor mai fi decontate, astfel că Primăria Timişoara ar trebui să continue lucrările din fonduri proprii.

Primarul Robu cerea în urmă cu câteva săptămâni ajutorul „instituţiilor statutului” ca să afle de ce licitaţiile au fost contestate de trei ori şi crede că cineva încearcă să pună beţe în roate proiectului de reabilitare a centrului istoric.


Totuşi, PRESSALERT.RO a dezvăluit că Primăria Timişoara este vinovată de faptul că lucrările nu au început. Şi asta pentru că deşi instanţa a decis reanalizarea ofertelor, după ce câştigătoarea licitaţiei, Romprest, a fost descalificată, municipalitatea a reorganizat licitaţia. Nicolae Robu a explicat, însă, că nu aşa s-a pronunţat instanţa, ci „a cerut să se refacă raporturile procedurii de licitaţie, ori procedura de licitaţie cuprinde analiza şi punctarea ofertelor înscrise şi apoi o etapă de licitaţie electronică. Dacă ar fi vrut instanţa să se facă doar eliminarea acelei firme din competiţie şi declararea apoi de câştigătoare a celei care iniţial s-a clasat pe locul doi, ar fi trebuit să spună explicit aşa ceva„. Edilul şef a conchis că nu-l interesează dacă va ieşi câştigătoare o anumită firmă, ci important este să fie desemnată una care să înceapă lucrări.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.