Primarul Robu a deschis anul la Universitatea Politehnica: a chemat studenții la...

Primarul Robu a deschis anul la Universitatea Politehnica: a chemat studenții la stadion, pentru ACS Poli. Cum au reacționat tinerii

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu poli

Cei peste 15.000 de studenţi care învaţă la Universitatea Politehnica din Timişoara au început, astăzi, cursurile. Prima ceremonie de deschidere a anului universitar a avut loc la ora 09.00 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde amfiteatrul s-a umplut de profesori şi „boboci” curioşi să afle mai multe despre ce vor studia în cei patru ani de facultate. Nu a lipsit de la eveniment nici primarul Nicolae Robu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Senatului universităţii, care i-a îndemnat pe studenţi să iubească Timişoara şi le-a destăinuit că „nici eu nu provin din Timişoara şi iată, am ajuns primarul Timişoarei şi sunt cu sufletul aici, iubesc acest oraş şi această dragoste pentru Timişoara trebuie să prindă rădăcini şi în cazul celor veniţi de nu contează unde”.

După ce i-a încurajat pe studenţi să se bucure de parcurile, clădirile istorice şi oferta culturală a oraşului, primarul Timişoarei nu a uitat să amintească şi de copilul lui de suflet, ACS Poli, moment în care cei prezenţi în sală au izbucnit în râs.


„Avem o echipă de liga I, care în ultima vreme ne-a produs amărăciune prin trei înfrângeri şi un egal, dar suntem pe locul 8 şi pentru o echipă nou promovată nu e chiar aşa grav. Suntem încrezători că e loc de mai bine. Vreau să ne întâlnim pe stadion şi vreau să rezonăm cu toţii iarăşi şi pentru Poli”, a conchis zâmbind Nicolae Robu.

Rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, s-a lăudat în faţa studenţilor că instituţia pe care o conduce se apropie de 100 de ani de existenţă, astfel că se poate vorbi de „marca şi simbolul Politehnica. Suntem singura universitate de stat din vestul ţării care a primit un calificativ din partea Uniunii Europene şi care ne-a plasat în topul celor mai bune universităţi din România. Aveţi şansa de a fi elita României”. Nu au lipist de la festivitatea de deschidere a noului an universitar şi câţiva reprezentanţi ai unor companii de prestigiu, care le-au explicat studenţilor că au nevoie de ei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.