Reacţia lui Fuego după valul de nemulţumire legat de varianta sa la...

Reacţia lui Fuego după valul de nemulţumire legat de varianta sa la melodia rockerilor de la Cargo

22
DISTRIBUIȚI

fuego3

După ce varianta celebrului hit „Dacă ploaia s-ar opri“, realizată de solistul Fuego în cadrul unei emisiuni de televiziune a creat o vie nemulţumire în rândul fanilor trupei Cargo, muzicianul născut în Turda, care este celebru printre altele pentru hitul „Împodobeşte mamă bradul“, a ţinut să precizeze că respectă munca trupei timişorene şi nu şi-a propus nicio clipă să ajungă la interpretarea lui Adrian Igrişan, solistul rockerilor timişoreni.

Fuego a explicat pentru PRESSALERT.ro că „pentru mine a fost onorant să interpretez piesa trupei Cargo, pe care o respect şi căreia îi admir întregul parcurs profesional, activitatea muzicală şi decenţa de care a dat dovadă în fiecare apariţie publică. Nu am tins şi nici nu mi-am propus să ajung la interpretarea lui Adrian Igrişan, a cărui timbru este inconfundabil, realizând o versiune proprie, apropiată de emoţia pe care piesa în sine o transmite. Solicitarea producătorilor emisiunii ” IComedy ” şi a lui Mihai Bendeac, de a schimba registrul muzical şi de a prezenta o baladă rock, a fost pentru mine o provocare, şi fiind un promotor al valorilor, a muzicii româneşti, nu m-am putut gândi decât la punctul de referinţă pentru rock-ul autohton, Cargo şi la una dintre cele mai sensibile, şi în acelaşi timp reprezentative balade ” Dacă ploaia s- ar opri”.


Drept dovadă că melodia a reprezentat şi pentru alţi colegi de scenă un motiv de a o interpreta, fiecare în stilu-i caracteristic. Îmi pare rău dacă am dezamăgit fanii trupei ! E firesc sa fie aşa, pentru că abordăm stiluri diferite şi ne adresăm unor categorii de public distincte“.

În privinţa unei eventuale colaborări pe viitor, între Cargo şi Fuego, solistul al cărui nume adevărat este Paul Surugiu, consideră că „nu se pune problema“. „Deşi nu se pune problema unei colaborări, eu trăiesc bucuria şi satisfacţia unor proiecte muzicale alături de nume importante ale scenei româneşti, şi chiar dacă pentru membrii trupei Cargo alăturarea cu numele meu ar reprezenta un compromis, aceasta nu mă împiedică să trăiesc muzica cu aceeaşi intensitate, indiferent de genul ei, căci muzica, doar muzica, ne conferă împlinirea şi echilibrul spre care tindem. Într-o lume în care rolul artiştilor este cel de a crea emoţia, Cargo îşi are statutul privilegiat, inimitabil, incontestabil“, a mai adăugat Fuego.

 

22 COMENTARII

  1. O pozitie foarte echilibrata, cu spirit de fair play. Pana la urma nu a urmarit nimic ! Din pacate, cei de la Cargo au dat dovada de lipsa de toleranta, de bun simt, de spirit artistic ! Asa cum ei au publicul lor asa are si Fuego ! Bila neagra, CARGO !

  2. Fuego este nu numai un mare artist ,el are si un caracter nobil si o educatie de ardelean…In articolul precedent un membru al trupei Cargo l-a desconsiderat,afirmand ca ”nu ar canta niciodata cu el”…Pierderea este a lui…

  3. Eu cred ca cei de la Cargo nu ar putea creea emotia pe care o transmite acest artist.Omul acesta joaca cu casa inchisa atat in Romania cat si in Republica Moldova!
    Fanilor Cargo,aveti curiozitatea de a merge la un spectacol de-al lui,v-ar cuceri!

  4. Ca de fiecare data,un raspuns foarte obiectiv si elegant din partea lui Fuego!
    Fratilor,nu a zis nimeni ca Fuego de-acum inainte va canta piesa celor de la Cargo.,am vazut emisiunea lui Bendeac,i s-a cerut sa cante altceva decat ceea ce canta…Normal,nu are cum sa cante la fel ca cei de la Cargo,stilul lor este total diferit,dar sincer…mi-a placut foarte mult cum a interpretat aceasta melodie!Eu as lansa o provocare celor din trupa Cargo:incercati voi sa cantati ceva din repertoriul lui Fuego,sunt curiaosa cum v-ati descurca…!!!

  5. Educatia isi spune inca o data cuvantul in cazul artistului Fuego. Desi reactia din partea trupei Cargo a fost una cu totul neadecvata, Paul Surugiu da dovada, pentru a mia oara, ca este un artist destept, educat, diplomat.
    Fuego nu si-a propus nicio clipa sa schimbe stilul muzical sau sa fure aceasta piesa, ci pur si simplu a raspuns la o provocare venita din partea producatorului emisiunii iComedy, alegand aceasta piesa tocmai pentru ca este o balada rock sensibila, cu un mesaj frumos. Dar atat!!!
    Este absurd sa se faca o comparatie intre cei doi solisti, in conditiile in care au stiluri total diferite. Nici aluzia unei posibile colaborari nu-si avea rostul, pentru ca pur si simplu nu s-ar potrivi. Fiecare este cunoscut pentru stilul abordat, pe fiecare dintre ei il recunosti usor de la primele acorduri, atat Paul Surugiu cat si Adrian Igrisan avand un timbru vocal inconfundabil. De asemenea, fiecare are publicul sau. E normal ca fanii Cargo sa fie obisnuiti si sa le placa ceea ce canta idolii lor, insa instigarea lor la scandal, de catre solistul acestei trupe, care le este model in viata pana la urma, mi se pare deplasata …

  6. Cand un producator iti face o provocare decenta, fair play este sa o accepti… A fost provocat sa cante o melodie care sa nu fie acelasi stil cu al lui si evident ca a ales un gen cu totul diferit. Ar fi trebuit apreciat faptul ca a cantat piesa corect, ca a transmis mesajul sau intr-un mod unic, ca nu a venit cu negativul dupa el (sau cu piesa gata inregistrata), ci doar acompaniat de o chitara, ceea ce nu stiu daca ar mai fi facut altcineva in conditiile date (de fapt, nu stiu daca altul, in locul sau, ar fi acceptat sa vina …). Acum, ca fanii Cargo au fost deranjati, e treaba lor, nu demonstreaza altceva decat ca nu stiu sa aprecieze si alte voci bune, daca vocea nu apartine solistului trupei lor, lucru care lasa de gandit. Sa nu iti placa un anumit gen muzical e una, dar sa nu recunosti un talent acolo unde el exista, e cu totul altceva…

  7. Gresit, daca Fuego ar avea bun simt si si-ar cunoaste limitele, ar evita interpretarile unor piese pe care nu le poate duce. Insa i s-a urcat la cap succesul pe care il are cu doamnele in varsta si copilele de la sat (no ofense). Putini stiu ca sub fata lui inocenta se ascunde o aroganta incredibila. Intepretare oribila din punct de vedere muzical.

  8. Asa cum ne-a obisnuit,Paul Surugiu – Fuego, a raspuns in stilul lui caracteristic,dand dovada ,daca mai era nevoie,de fair play,bun simt si eleganta…….Fiecare artist are un stil propriu de interpretare,si drept urmare un public diferit.Nu toata lumea poate asculta acelasi gen de muzica….Cu vocea-i unica,sensibila si calda, a interpretat excelent aceasta piesa….si sa nu uitam cel mai important lucru,a cantat „live” acompaniat doar de o chitara,demonstrand in acest fel valoarea,talentul si munca depusa in cei 20 de ani de cariera…….Felicitari Paul!

  9. Gresit, AminoAcid! Fuego are foarte mult bun simt!!! Nu doar ca nu i s-a urcat succesul la cap, dar, spre deosebire de unii colegi, este capabil mereu sa recunoasca o voce buna, atunci cand ea exista! „No ofFence/ ofFense”, dar esti gresit informat, atat in ceea ce priveste modul in care se comporta in realitate, cat si in ceea ce priveste publicul sau, care include toate categoriile de varsta si toate categoriile sociale, toti avand insa ceva in comun: gustul pentru muzica de calitate, care sa ajunga la suflete. Din punct de vedere muzical, deja e o poveste lunga, prea lunga pentru a fi spusa aici. Dar ma gandesc ca degeaba n-o fi castigat Trofeul de Cristal (premiu pentru cea mai buna voce a Facultatii de Muzica) si multe altele adunate de-a lungul celor 20 de ani de cariera … Iar cand oameni precum Octavian Ursulescu (important om de televiziune si un foarte bun cunoscator al artistilor), Stela Popescu (marea doamna a teatrului romanesc si o artista desavarsita), Sofia Vicoveanca, Florin Piersic, etc, ii recunosc talentul, cativa „carcotasi” ca voi nu fac altceva decat sa confirme adevarata lui valoare!

  10. Ca de obicei, si de aceasta data, Paul a dat un raspuns elegant, politicos… Intotdeauna el a dat si da dovada de bun simt, intelepciune si inteligenta. Este un om educat.
    Nu inteleg nemultumirea fanilor trupei Cargo…Treaba lor…Oricum ei ar trebui sa aprecieze,faptul ca Fuego a ales melodia acestei trupe, si a interpreta-o in stilul lui…dar corect. Mie personal mi-a placut cum a interpretat Fuego aceasta piesa. Bravo Paul!!

  11. N-am inteles reactia leader-ului trupei Cargo si nici nu cred ca e cazul s-o comentam noi. Cat despre reactia fanilor formatiei timisorene o gasim justificata atata timp cat leader-ul ei si-a declarat “intentia”, provocand-o, de altfel, creand, astfel, mediul propice desfasurarii ei.
    Nu stim daca in aceasta tara mai functioneaza “puterea exemplului”, nici nu pretindem ca am fi noi promotorii unei asemenea initiative, pentru ca ar fi absurd, cum nici Fuego nu a pretins, declarat sau insinuat, ca si-ar permite sa “mazgaleasca’, prin performanta sa, un hit al romanilor, care este practic cea mai frumoasă balada rock din toate timpurile, o melodie care emotionează si sensibilizeaza prin mesajul ei. Nu putem sa nu remarcam “nonsensul”! Fuego nu este un cantaret rock, nu a fost si nici nu va fi, deci era absolut firesc ca tonalitatea abordata sa fie una proprie, specifica timbrului sau, cu accente usor romantate fata de versiunea originala.
    Contextul in care a fost interpretata aceasta piesa a fost foarte clar, evident si, mai mult, chiar explicat de artist in timpul show-ului. Si-atunci… ce-a urmat ramane o enigma, nejustificată si putin inteleasa de noi… Intrebarea care “rasare” spontan e: De ce?
    Ceea ce stim cu singuranţă ca functioneaza foarte bine si, culmea, cu o incredibila forta de dispersie si insusire, este puterea dorintei de a distruge, cu orice pret, orice si oricum, pur si simplu din plăcere, doar pentru ca este “funny “, distractiv sau pentru ca asa parem mai “interesanti”. ( Laura N. – Fan Club Fuego Romania)

  12. Nemultumirile celor de la Cargo.. nu am vazut/auzit reactia lor.. nu cred ca sunt ofensati, pentru ca a interpretat Fuego melodia lor.. din contra ar trebui sa fie mandri pentru ca Fuego a ales sa interpreteze aceasta melodie …aste-s rautati scoase de diversi idioti..
    Fuego a raspuns ca de fiecare data cu mult bun simt .. fiecare artist are stilul lui de interpretare si genul sau de muzica .. sunt sigura ca nici cei de la Cargo nu ar putea sa interpreteze o melodie de-a lui Paul asa cum o interpreteaza el.. si nu vad de ce atatea rautati in jurul acestui Om..
    Aloo, fratilor treziti-va una este sa fii ARTIST si alta este sa faci pe artistul … iar Paul este un MARE ARTIST !! dar invidia si rautatea isi spun cuvantul .. el isi respecta colegii, niciodata nu a criticat sau vorbit de rau pe cineva.. dar este normal sa fie invidiosi pe el .. la 37 de ani ai sai Fuego, are atatea si atatea premii ..la care altii ravnesc de muult timp ..dar … degeaba..
    Foarte urat din partea formatie Cargo.. si a fanilor sai..

    Felicitari Paul !!

  13. Reactia trupei Cargo,daca e o reactie pe bune si reala,a venit destul de tarziu.Deci e total eronat sa se afirme ca liderul Cargo i-a provocat pe fani.Comentariile si dezaprobabile din partea fanilor Cargo au inceput sa curga peste tot pe net la doar cateva minute de la interpretarea lui Fuego.N-ar fi bine sa fim corecti in prezentarea faptelor,asa cum au stat ele in realitate si nu dupa cum convine unora sau altora?Mai mult chiar,consideram ca cei de la Cargo au fost destul de….linistiti in ceea ce priveste exprimarea.Puteau fi mult mai duri,mai ales ca….probabil Fuego nu le-a cerut si LOR permisiunea de a interpreta piesa.Cat despre fanii lui Fuego care au lasat aceleasi semne ale trecerii lor cam peste tot pe internet pe unde apare ceva legat de acest subiect,comentarii identice,mesaje doar de preamarire la adresa idolului lor,am mai putea spune ceva?Raspunsul lui Fuego postat mai sus,decent si oarecum identic cu cele pe care intotdeauna le ofera public,pare deja tras la indigo si nu stim daca mai rezolva acum ceva.Pentru a se evita o astfel de situatie atat de penibila pentru toata lumea si mai ales pentru Fuego,poate cel mai bine era sa se lase condus de propria intuitie si sa gandeasca de doua ori inainte de a se prezenta in aceasta emisiune.Nu ne-ar mai fi deranjat nici pe noi,fanii Cargo,nici pe voi,fanii Fuego.Si problema nici nu mai exista.

  14. Am urmarit toate comentariile la acest articol, insa asteptam o reactie din partea fanilor Cargo (reactie care nu s-a lasat asteptata prea mult) pentru a vedea si parerea lor si pentru a putea interveni.
    Acest conflict intre fanii Cargo si fanii Fuego nu isi avea rostul, in conditiile in care Fuego nu a furat melodia, nu a cantat-o intr-un spectacol, nu a facut parodie dupa ea, nu si-a insusit-o ca fiind a sa . Pur si simplu a raspuns unei provocari intr-o emisiune. Iar pentru acest lucru nu avea de ce sa ceara permisunea, cu atat mai mult cu cat emisiunea se vrea a fi un pamflet, nu? Si atunci, daca Bendeac a invocat mereu drept pretext „pamfletul”, pentru a parodia actori, cantareti, melodii, fara a cere permisiunea NIMANUI, depasind de cele mai multe ori limita pamfletului si a bunului simt, nu vad de ce Fuego trebuia sa ceara permisiune pentru a interpreta DECENT, CORECT si SENSIBIL o melodie in aceeasi emisiune … Mai mult decat atat, a specificat cat se poate de clar cui apartine piesa.
    Jignirile la adresa lui Paul sau lui Adrian iarasi mi se par dovezi de lipsa de educatie, venite din partea unor oameni, care, din dorinta de a-si apara idolii, nu fac altceva decat sa starneasca conflicte si mai mari si de a determina …multimea … sa injure, sa critice fara a sti despre ce este vorba, fara a cunoaste pe un solist sau pe celalalt, etc. Iar daca Adrian intr-adevar a declarat ce s-a scris in presa, atunci inseamna ca nu a fost educat sa isi respecte colegii care practica aceeasi meserie, colegi care nu merita astfel de replici cata vreme nu l-au jignit cu nimic…
    Ca fanii Fuego posteaza comentarii identice pe mai multe site-uri mi se pare un lucru cat se poate de normal, tinand cont ca un articol este postat pe o pagina a unui ziar online si apoi, pe principiul copy- paste, dus pe toate ziarele online din Romania. Este normal sa scrie un comentariu la un articol despre artistul lor preferat, iar daca articolul este identic peste tot, evident ca si comentariile merg pe acelasi principiu.
    Declaratiile lui Fuego sunt cat se poate de corecte si de decente, chiar prea decente, daca luam in calcul ca mereu a fost cate un conflict gratuit dupa fiecare aparitie a sa. Si fanii sai mi se par la fel de decenti.
    Asadar, acest conflict nu a facut altceva decat inmulteasca vizualizarile la aceste ziare online si sa instige lumea la comentarii ironice la adresa acestor solisti care, cu siguranta, nu vor avea vreodata vreo colaborare, pentru ca au stiluri total diferite, au voci bune insa cu timbru vocal diferit! Si-atunci, va intreb: „Pentru ce atatea discutii? De ce atata rautate? De unde atata ura?”

    • Super comentariu… Corect, decent, obiectiv, cu toate explicatiile necesare. Daca nici asa nu se intelege, de fapt, ce s-a intamplat si cum s-au derulat lucrurile… inseamna deja rea vointa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.